Scroll Top

Нова књига Енрико Јосиф – Виђења и сновиђења

nova-kniga-enriko-josif-vi-ena-i-sno
Сличне теме

У издању издавачке куће „Чигоја штампа“ из Београда изашла је књига „ЕНРИКО ЈОСИФ-ВИЂЕЊА И СНОВИЂЕЊА“ посвећена  знаменитој лишности препознатиљивог стила и језика који је оставио незбрисив траг у српској култури. Био је редовни члан Српске академије наука и уметности и  вишеструко награђивани стваралац. Редовни професор Музичке академије у Београду. Одржао је многобројна предавања о религији и мистици  и написао је велики број чланака о Србији и српском народу. У својим говорима стално је истицао духовни живот, изводе из Библија, размишљања о Богу и људима.

Привлачиле су га старозаветне и новозаветне теме.  Из садржаја: Рајско детињство, Ратне године, Нови почетак, Музичко стваралаштво, О музици, Реч савременика, Текстови и казивања Енрика Јосифа, Беседе, О Србији, Религија и мистика, Списак важнијих дела, Награде Енрика Јосифа, Енрико у време садашње, Извори и Библиографија.

О њему говоре: Владета Јеротић, Дејан Деспић,Владимир Ајдачић, Мирослав Штаткић, Ивана Стефановић, Сава Бабић и други угледни интелектуалци.

Рецензенти књиге су проф. др Ивана Стефановић, проф.др Миливоје Павловић и Исак Асиел.

Књига је штампана на најквалитетнијем кунсдрук папиру на 333 стране и илустрована је са 80 фотографија и других илустрација.

Фото: Промо

Додај коментар: