Scroll Top

Нова књига у едицији Клепсидра

nova-knjiga-u-ediciji-klepsidra
Сличне теме

Књига Милоша Старовића Крај једне ере доноси изузетну, личну баштину непосредних доживљаја турбулентних геополитичких дешавања на истоку Европе од последње деценије 20. века па све до данас

Ово искуством прожето дело, почев од ауторовог школовања у Београду, студија у Европи, боравка у Русији, све до његовог ангажмана у светским финансијским центрима и учешћа у интензивирању фокуса а потом и затварању руског тржишта, пуно је пронициљивих запажања.

Аутор је успео да на једноставан и пријемчив начин представи комплексне светске догађаје који су обликовали његов живот и каријеру, али и читаву нашу епоху.

Ови догађаји покривају светску интеграцију и изолацију једне велике економије и друштва, према коме је он, свестан његових високих културних домета, задржао извесну осетљивост. Захваљући питком стилу, духовитим, мудрим и умесним анегдотама Крај једне ере, као јединствено аутобиографско бележење сутона једног и рађања новог света, чита се у једном даху.

Милош Старовић рођен је у Сарајеву.

Одрастао је у Београду, где је завршио Основну школу и Гимназију “Свети Сава”.

Након матуре отишао је на студије међународне економије као стипендиста Универзитета Бокони у Милану, где је завршио дипломске и магистарске студије.

Докторирао је на Универзитету Сен Гален у Швајцарској.

Од 2008. године ради за водеће инвестиционе банке, на руководећим позицијама у сектору међународних финансија са експертизом за тржишта у развоју.

Живео је у Београду, Милану, Москви и Лондону. Од Брегзита 2019. године, живи и ради у Паризу. Говори енглески, италијански, руски и француски језик.

Током своје академске и професионалне каријере, гостујући је предавач на неколико европских универзитета. Аутор је неколико чланака из сегмента међународне економије за недељник Време и НИН.

Ово је ауторова прва књига.

Фото: Промо

Додај коментар: