Scroll Top

Ново санитетско возило у ДЗ у Штрпцу

novo-sanitetsko-vozilo-u-dz-u-shtrptsu
Сличне теме

Представници Фондације “Дајана Пауновић” и председник општине Штрпце Далибор Јевтић уручили су кључеве новог сантиетског возила Саши Крстичићу, директору Дома здравља oве општине.

-Данас нам је посебно задовољство што смо били у прилици да помогнемо у реализацији донације најсавременијег амбулантног возила Дому здравља у Штрпцу. Ово је само још један доказ који говори колико нам је стало до нашег народа који овде живи и јасна порука да су, понајвише захваљујући нашим људима овде, Косово и Метохија неотуђиви део Србије. Управо због тога позивам све људе који су у могућности да помогну људима овде јер њима је свака врста помоћи добродошла, поручила је Дајана Пауновић, оснивачица Фондације која носи њено име.

Уз захвалност фондацији, донаторима и општини Штрпце, директор Дома здравља Саша Крстичић је истакао велики значај амбулантног возила за функционисање здравствене службе и бољи транспорт пацијената којима је то неопходно и поручио

-Нама су санитетска возила неопходна и на овај начин смо обезбедили да наши пацијенти путују брже и удобније ка већим здравственим центрима. Сада можемо да кажемо да смо за неки известан период обезбедили довољан број санитетских возила, а радићемо и на набавци нових.

Указујући на велики значај ове донације, посебно у тренутку када се српски народ у општини Штрпце суочава са великим бројем проблема, председник општине Штрпце Далибор Јевтић истиче да је ово не само помоћ већ и порука да Срби на Косову и Метохији нису заборављени.

-Посебно желим да захвалим Дајани Пауновић и њеној фондацији, али и свим донаторима који су учествовали у набавци овог возила. Хвала нашим пријатељима на поруци да нисмо заборављени и да ћемо наставити да радимо на стварању бољих услова за живот у нашој општини и стварању перспективе људима да остану на овим просторима, поручио је председник општине Штрпце.

Возило које је уручено Дому здравља у Штрпцу представља најсавременије амбулантно возило и у значајној мери ће олакшати транспорт угроженим пацијентима из ове општине ка већим здравственим центрима.

Фото: Александар Лекић

Додај коментар: