Scroll Top

Обоа Фест пети пут у Београду

oboa-fest-peti-put-u-beogradu
Сличне теме

Овогодишњи Обоа Фест слави своју пету годину постојања, а биће одржан од 28. јуна до 1. јула 2022, под слоганом „Цветање обое“.

Окупљена је значајна заједница домаћих и иностраних обоиста, који радо ишчекују крај јуна и фестивал на коме могу да уче од најпознатијих светких професора и уметника и где могу да пробају обое различитих произвођача.

Биће приређени мајсторски „мастеркалс“ часови, као и два бесплатна концерта у сали Београдске филхармоније.

Гост из Француске, обоиста Жан Луј Капецали, 29. јуна од 20.00, одржаће концерт који ће бити посебан по томе што ће представити развој – цветање инструмента обоа од почетка до данашњих дана, а након концерта биће уприличен сусрет публике и уметника.

Наредног дана, 30. јуна, бесплатни концерт одржаће и млади обоисти Србије, уз клавирску сарадњу Марка Богдановића.ЗА Џ – бесплатно – вињета (аутор илустрације: Александра Прхал)

У петак, 1. јула од 12.00 полазници мајсторског курса Обоа Фест-а заједно ће, као ансамбл обоа, одсвирати занимљив програм који су припремали у току курса са професором Капецалијем. Концерт се одржава у дворишту музичке школе „Владимир Ђорђевић“, уз подршку општине Звездара.

Биће додељена и награда „Љубиша Петрушевски“ најбољем и најперспективнијем полазнику Обоа феста, а састојаће се из плакете, новчане награде, као и наступа на следећем Обоа фесту. Ове године навршава се 20 година од смрти Љубише Петрушевског, дугогодишњег професора обое на београдској Академији уметности који се целог живота залагао за развој обоистичке школе у Србији.

Организациони тим Обоа Фест-а чине: Ивана Дакић, Сања Ромић и Петар Вуцелић.

Фото: Промо

Додај коментар: