Scroll Top

Одабрани наслови Дарка Бајића у сали Филсмког центра Србије у МТС дворани

odabrani-naslovi-darka-bajica-u-sali-filsmkog-centra-srbije-u-mts-dvorani
Сличне теме

Филмски центар Србије са великим задовољством представља одабране наслове Дарка Бајића који ће током фебруара бити приказани у биоскопској сали ФЦС-а у МТС дворани

Ово је јединствена прилика да се погледају ремастеризовани филмови Дарка Бајића на великом платну, филмови који су освајали награде на светским фестивалима и који су обарали рекорде гледаности у биоскопима широм Југославије.

У Сали Филмског центра Србије у МТС дворани од 5. до 17. фебруара, гледаоци ће имати прилику да у континуитету сагледају главнину опуса Дарка Бајића, једног од значајнијих српских савремених редитеља. Посебна вредност овог филмског програма огледа се у њиховој жанровској разноликости. Пет играних филмова, два дугометражна документарна филма као и шест епизода дигитализоване ТВ серије Сиви дом, показаће широк распон Бајићевог стваралаштва.

Од Заборављених (1988) до филма Име народа (2022) , у распону од 35 година, Дарко Бајић је увек интригирао својим специфичним стилом.

Од третмана маргиналаца у филму Заборављени (још увек се памти изванредна фотографија Ботриса Гортинског) и филма Почетни ударац, у којима брига за форму превладава над пуким социјалним ангажманом, до филма Име народа. У овом, за сада његовом последњем филму, а по сценарију Милована Витезовића, Дарко Бајић се приклања жанру историјско-биографског филма, реконструишући живот и рад Светозара Милетића и његову борбу за присаједињење Војводине Краљевини Србији.

Не мање квалитативан Бајићев допринос је и у документарном филму, са Линијом живота као креативним врхунцем. У сваком случају, реч је о најрепрезентативнијем избору из богатог Бајићевог филмског стваралаштва.

Улазнице за све пројекције могу се купити на билетарници МТС дворане или онлине на  mtsdvorana.rs.

Цена улазнице је 250 динара.

Фото: Промо

Додај коментар: