Scroll Top

Одржано донаторско вече ХО Срби за Србе у Чачку

odrzano-donatorsko-vece-ho-srbi-za-srbe-u-cacku
Сличне теме

У Чачку на донаторској вечери ХО Срби за Србе прикупљено више од 30.000 евра за породицу са шесторо деце и народну кухињу на Косову и Метохији

Хуманитарна организација Срби за Србе у сарадњи са кошаркашем и репрезентативцем Алексом Аврамовићем организовала је прво донаторско вече у Чачку. Догађај је одржан у уторак, 20. јуна са почетком од 19 часова у хотелу „Royal Residence“.

Циљ прве донаторске вечери у Чачку је прикупљање донација у износу од 50.000 евра које ће организација усмерити за адаптацију куће породице Бешански из Дучаловића крај Чачка која има шесторо деце, као и за изградњу бунара у њиховом дворишту.

Додатно прикупљена средства биће усмерена и за помоћ Народној кухињи на Косову и Метохији за опремање производног погона у Новом Брду.

Захваљујући донацијама пре донаторске вечери и током самог догађаја заједно са аукцијом прикупљено је више од 30.000 евра.

Хуманитарна организација Срби за Србе очекује уплате и у наредним данима на име овог догађаја. Извештај са коначним подацима биће објављен на сајту www.srbizasrbe.org

Поред глумице Драгане Мићаловић која је водила програм и певачице Ане Кокић која је била задужена за забавни део вечери догађају су присуствовале бројне познате личности.

Након филма о Организацији у којем су приказани остварени резултати Хуманитарне организације Срби за Србе у предходних 18 година, гостима се обратио председник оргнизације Игор Рашула, који је овом приликом као знак захвалности уручио захвалницу власнику хотела  „Royal Residence“ Милану Поповићу, икону Светог Николе уручио је као знак захвалности Драгану Милићевићу, дугогодишњем пријатељу и члану који је уз организацију од 2016. године и певачици Ани Кокић уручена је икона Светог Василија као знак захвалности за несебичну подршку.

Пре почетка хуманитарне аукције гости су имали прилику да чују музички ансамбл Фенечки бисери који је целу салу подигао на ноге након чега су уживали у ревији модног бренда  „Gufo wear“.

На хуманитарној аукцији лицитирана је фудбалска лопта са потписима свих играча ФК „Црвена Звезда“, кошаркашка лопта са потписима свих играча КК „Партизан“, „Акварел Мораве“ познатог Чачанског сликара Милана Чакајаца коме је Бора Ђорђевић отварао изложбе песмом „Све ми реке на Мораву личе“, затим хаљина из колекције  „Gufo wear“ коју су гости имали прилику да виде у току ревије овог бренда, препис странице Мирослављевог јеванђеља најбољег српског калиграфа Душана Мишића, дрес домаћина вечери и кошаркашког репрезентативна Алексе Аврамовића и дрес фудбалера Немање Милуновића.

На аукцији је прикупљено више од 7.000 евра.

Додај коментар: