Scroll Top

ОДРЖАНА ЕДУКАТИВНА ТРИБИНА У ДОМУ УЧЕНИКА “МИЛУТИН МИЛАНКОВИЋ”

odrzhana-edukativna-tribina-u-domu-uche
Сличне теме

У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом, Дом ученика средњих школа „Милутин Миланковић“ је 13. 10. 2021. године, организовао едукативну трибину чији је циљ био упознавање ученика са значајем и потребом вакцинисања ради заштите од вируса Ковид 19. На трибини су учествовали градоначелник проф. др Зоран Радојичић и чланови Кризног штаба епидемиолог др Предраг Кон и имунолог др Срђа Јанковић. Они су истакли да је организација оваквих трибина одличан потез, и један од начина на који се може приступити младима у покушају да се отклоне њихове недоумице у вези са имунизацијом.

Директор Ненад Миленовић је истакао да је Дом васпитно-образовна установа која обезбеђује смештај, исхрану и услове за учење средњошколаца, и да се установа у условима пандемије у протеклих 18 месеци суочила са различитим изазовима. „Едукативна трибина је још један допринос заједничкој борби против пандемије вируса Корона. С обзиром на то да су код нас смештени млади од 15 до 18 година, дакле они који су најосетљивији када је у питању имунизација, желели смо да им пружимо шансу да од еминентних стручњака чују одговоре на све своје недоумице и да имају отворену комуникацију. Организовање оваквог догађаја је пионирски посао и сматрамо да младима треба пружити могућност да добију адекватне одговоре на сва питања која се тичу
актуелних дешавања.“

Трибина је одржана у складу са свим прописаним епидемиолошким мерама па је стога и број присутних морао да буде ограничен. Након завршетка званичног дела, ученици су могли да поставе питања.

Извор и фото: Дом ученика “Милутин Миланковић

Додај коментар: