Scroll Top

Октобар у знаку гостовања

oktobar-u-znaku-gostovanja
Сличне теме

После извођења представе Едип на Митем фестивалу у Будимпешти (12. 10) и учешћа представе Губитник на Димитриа фестивалу у Солуну (2. 10) и Међународном фестивалу глумца Заплет 15 у Бањалуци (23. 10), Југословенско драмско позориште 28. октобра гоствало је у Словенији

Представа Путујуће позориште Шопаловић Љубомира Симовића у режији Јагоша Марковића изведена је на сцени Драме Словенског народног гледалишча у Марибору.

У представи Путујуће позориште Шопаловић играју Драган Бјелогрлић, Јасна Ђуричић, Ненад Јездић, Анита Манчић, Бранко Видаковић, Марко Јанкетић, Јована Беловић, Сања Марковић, Ирфан Менсур, Милош Самолов, Милица Сужњевић, Миона Марковић, Неда Шутвић, Вања Радивојевић, Нађа Ристић и Ана Лечић.

Представа је у мају 2022. године изведена на сцени Хрватског народног казалишта у Загребу, а годину дана раније учествовала је на 25. Југословенском позоришном фестивалу у Ужицу на коме је добила награду публике док је Награду „Ардалион“ за епизодну улогу стручни жири доделио Сањи Марковић.

Копродукција Југословенског драмског позоришта, Словенског народног гледалишча из Марибора, Бургтеатра из Беча и Цанкарјевог дома из Љубљане, представа Те ноћи сам је видео Драга Јанчара у режији Јанеза Пипана, премијерно је изведена 24. септембра на сцени Словенског народног гледалишча у Марибору а на Сцени “Љуба Тадић” Југословенског драмског позоршта 4. новембра исте године.

Поред глумаца из Аустрије и Словеније, у глумачкој подели су и чланови ЈДП-а Милан Марић и Небојша Љубишић.

Наредне године планирано је гостовање Драме Словенског народног гледалишча на сцени Југословенског драмског позоришта.

Фото: Небојша Бабић

Додај коментар: