Scroll Top

Отвара се породични фестивал „Вила“

otvara-se-porodichni-festival-vila
Сличне теме

Први пут ће бити одржан Породични фестивал „Вила” као део програма „Хероине”, Европске престонице културе у периоду од 3. до 5. јуна. Организује се у славу српске хероине, песникиње и новинарке, Милице Стојадиновић Српскиње и то у јединственом амбијенту Фрушке горе у Врднику, где је Милица провела већи део свог детињства.

Програмска директорка Фондације „Нови Сад-Европска престоница културе” Сара Вулетић каже да ће овај фестивал ујединити локалне и светске уметнице.

Све ће се дешавати кроз широк спектар музичких позоришних и визуелних представа, радионица и гастрономских догађаја. Посетиоци фестивала ће моћи да чују севдалинке праћене класичним инструментима, преко попа до метал музике. „Вила” ће у Врдник довести готик вилу Тарју Турунен, виле класичне музике виолинисткињу Симон Малмсму која наступа са оркестром Камерата Нови Сад и виолинисткињу Табеу Цимерман. Наступиће и бенд Wарпаинт, Калиопи, Амира Медуњанин, Натали Диздар и Војвођански симфонијски оркестар, најављује Вулетићева наводи Танјуг.

Књижевница Јована Калаузов Реба читаће своја дела и посебну сликовницу Фрушка бајка.

Хероине чији се глас далеко чује, Аница Добра и Наташа Миљковић, читаће деци бајке и испричати старе приче у новом руху. Програм за најмлађе обухватиће низ радионица, плесних представа и књижевних догађаја, каже Јована Калаузов Реба.

Посетиоци ће имати прилику да уживају и у театру јер ће Наташа Нинковић и Зоран Цвијановић играти представу „Прах”, у режији младог признатог редитеља Вељка Мићуновића.

Тродневни филмски програм под ведрим небом забавиће децу и одрасле, а биће приказан и један од филмова који је у последње време побрао све симпатије публике „Лето када сам научила да летим”.

Фото: ЕПК

Додај коментар: