Scroll Top

Почела Премијер лига Београда за 2023.

pocela-premijer-liga-beograda-za-2023
Сличне теме

Шаховски савез Београда организатор је Премијер лиге Београда за 2023. годину, а турнир који се одржава у згради Борбе трајаће до 7. октобра

Свечаном отварању је поред председника Шаховског савеза Београда Андрије Јоргића, и председника Градске општине Стари град Радослава Марјановића присуствовао и глумац Тихомир Станић.

– Ако се питате откуд ја данас овде, ево одговора. Својевремено сам играо Мефиста у Народном позоришту у представи „Фауст“ и тада сам нашао Гетеову изреку која гласи – Шах је игра мудрих. Пошто тренутно играм главну улогу у серији “Нобеловац” о животу Иве Андрића, коју уједно и продуцирам, а сигурно ће ми усфалити мудрости, онда се ја, вођен изреком – С ким си, такав си, надам да ћу уз вас и сам постати мудрији – истакао је Станић и пожелео срећу свим учесницима.

Присутне је у име ШСБ поздравио председник ШСБ Андрија Јоргић који је пожелео пуно успеха свим такмичарима уз поруку да победи најбољи.

– Биће добрих партија, биће великих борби, а где би биле борбе него у згради “Борбе”, додао је Андрија Јоргић.

Турнир је отвореним прогласио председник општине Стари град који је изразио задовољство што сва такмичења из године у годину расту и организују се у бољим условима.

– Желим свима вама да поручим да ћете у општини Стари град имати истинског партнера на популаризацији шаха. Припремили смо озбиљан пројекат који планирамо да реализујемо, а то је да шах поново вратимо у основне школе и да омасовимо групе које га тренирају. Ми смо, ако се не варам, једина београдска општина која је имала бесплатну школу шаха која је трајала неколико циклуса и кроз коју је прошао велики број деце која су тако начинила прве шаховске потезе. Наставићемо то да радимо, свим такмичарима желимо што више успеха и што боље резултате, а ми ћемо се увек трудити да обезбеђујемо што боље услове за шаховске клубове, поручио је председник ГО Стари град Радослав Марјановић и прогласио турнир отвореним.

Фото: Наталија Кунић

Додај коментар: