Scroll Top

Почиње „Летњи маратон читања“

pochine-letni-maraton-chitana
Сличне теме

Наредна три месеца, од 15. јуна до 15. септембра, траје “Летњи маратон читања” који Библиотека „Центар за културу“ организује за децу основношколског узраста указујући на важност читања.

Последњих година књига се због развоја технологије и дигиталних медија, паметних телефона и компјутера, читају све мање. Зато кладовска Библиотека „Центар за културу“ Кладово организује Летњи маратон читања за децу од 7 до 14 година.

– Летњи маратон читања организујемо како би указали на чињеницу да је читање веома важно, али и јединствено и непоновљиво искуство.Читање унапређује наше знање, проширује речник, унапређује комуникационе способности, побољшава памћење, развија машту, мотивише, подстиче креативност, представља квалитетан и доступан хоби и редукују стрес – каже директорка Библиотеке “Центар за културу” Кладово Жаклина Николић.

Читалачки маратон одвијаће се у три категорије, у првој су деца од седам и осам година, у другој од девет и десет, а у трећој су тинејџери односно деца старости од 10 до 14 година. Напредак прочитаних књига пратиће се путем смајлића на огласној табли у библиотеци, а да би стекли диплому и бесплатан упис за 2023. годину потребно је да прочитају минимум четири књиге док траје акција. Овогодишњи, иначе седми по реду, почиње 15. јуна и траје до 15. септембра и како наводе у библиотеци једини услов за учествовање у акцији је важећа чланска карта библиотеке за 2022. годину.

Фото: Центар за културу Кладово

Додај коментар: