Scroll Top

Подршка пројекту “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске”

podrska-projektu-spojimo-decu-kosova-i-metohije-i-republike-srpske
Сличне теме

Градишка, Бијељина, Приједор, Бања Лука, Петрово и Теслић подржали пројекат “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске”, који од 2012. године осрганизује бањалучки Одбор за помоћ Косову и Метохији.

Председник Одбора за помоћ КиМ Милорад Арлов очекује да ће и остали подржати пројекат “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске”.

“Пријава траје до 15. фебруара и верујемо да ће још многи градови и оптине подржати овај јединствени и највећи пројекат повезивања српске деце у региону којим је до сад са читавог Косова и Метохије у 37 градова и општина Републике Српске код својих вршњака боравило преко 6.000 српске деце у пратњи преко 550 просветних радника”, наводи Арлов.

Ове године, како каже, програмом ће бити обухваћена деца и млади са потешкоћама у развоју из Удружење родитеља “Подржи ме” и око 40 српске деце из Западне Славоније у Хрватској у сарадњи са Епархијом Пакрачко-славонком.

“Одбор многе хумане акције помоћи за Косово и Метохију ради паралелно, стипендирање петоро српске деце, помоћ социјално угроженим породицама, дуги низ година поклоном великог броја пакетића за зимске празнике и води до 31. јануара акцију преко хуманитарног броја 1412 у Републици Српској за опремање Дневног центра” Подржи ме-9.јануар” у Косовској Митровици”, каже Арлов.

Он је упутио захвалност основним и средњим школама које су подржале акцију као и анонимном донатору који је уплатио 3.200 КМ за опремање центра.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Додај коментар: