Scroll Top

Празник „Врбица“у Лесковцу обележен хуманитарном продајом ручних радова

praznik-vrbica-u-leskovcu-obelezen-humanitarnom-prodajom-rucnih-radova
Сличне теме

Дечији празник „Врбица“у Лесковцу обележен и хуманитарном продајом ручних радова лесковачког окружног Удружења за слепе и слабовиде

У сусрет овогодишњем великом хришћанском празнику Васкрсу а поводом радосног дечијег празника „Врбица“ у Лесковцу је на „Лазареву суботу“ одржана велика забавна манифестација деце на централном градском тргу у овоме граду у организацији локалне самоуправе.

Овим поводом је и најстарије лесковачко хуманитарно Удружење за слепа лица и лица са оштећеним видом узело је учешће у традиционалном обележавању најрадоснијег хришћанског празника.

Вредне активисткиње овог удружења, које током јесени 2023.године обележава годишњицу постојања ,Горицу Стефановић Марику Ђорђевић и Мирославу Вукојевић секретарицу удружења,затекли смо на платоу испред Туристичке организације града Лесковца – ТОЛ-а у хумнитарну продају ручних радова младих акивиста овог удружења, по пригодним ценама.

Цео приход од продаје рукотворина одлази у набавци образовног радионичког материјала и заједничког излета за чланове овог удружења.

-Ми сваке године традиционално орагнизујемо на мањем штанду у центру града краћу продају ручних радова наших активисткиња. Ја лично радим мање рукотворине са ликовима цртаних дечјих јунака за које се надам да ће ове године имати добру прођу а у корист наших најмлађих
чланова, наводи Горица Стефановић

-Наше удружење током јесени, ове године, обележава 74 година постојања и успешног рада. Велики број наших чланова дао је значајан допринос у развоју удружења.Захваљујући нашем председнику и локалној самоуправи ми ћемо и ове године организовати наше претпознатљиве
акције као што су Међународни турних шаха за слепе и слабовиде,као и Дан белог штапа и друге, додаје Мирослава Вукојевић секретар удружења.

Додај коментар: