Scroll Top

Представљање књига “Оскар Вајлд и Мирослав Крлежа: Салома” и “Le compromis de Salomé”

predstavljanje-knjiga-oskar-vajld-i-miroslav-krleza-saloma-i-le-compromis-de-salome
Сличне теме

Поводом 130. рођендана Мирослава Kрлеже (1893) као и поводом тачно 130 година од објављивања драме “Саломе” Оскара Вајлда (1893) у Библиотеци града Београда биће представљене две књиге у издању издавачке куће Модернист накладништво (из Вараждина, Хрватска): Оскар Вајлд & Мирослав Kрлежа “Салома” и Le compromis de Salomé

Наиме, и Kрлежа и Вајлд су написали драме инспирисане библијском легендом о Саломи – а у првој књизи и Kрлежина и Вајлдова драма су представљене заједно и то на хрватском, енглеском и француском језику (Вајлдова драма је 1893. изворно написана на француском језику). Такође, књига има опширан есеј о Вајлду и Kрлежи – на хрватском, француском и енглеском језику.
Обе књиге је приредио вараждински књижевник Робертино Бартолец.
Програм ће се одржати у четвртак, 28. септембра у Читаоници фонда уметности Библиотеке града Београда (Кнеза Михаила 56, 2. спрат) у 19 сати.
О издањима ће говорити Робертино Бартолец, а програму ће присуствовати и представници Велепосланства Републике Хрватске.
У наставку је линк ка чланку у коме је више информација о овим издањима, а у прилогу су насловне стране књига, позивница и приказ књиге Le compromis de Salomé.
Фото: Промо

Додај коментар: