Scroll Top

Премијера домаћег филма „Сунце мамино“ 13. фебруара у МТС дворани

premijera-domaceg-filma-sunce-mamino-13-februara-u-mts-dvorani
Сличне теме

Премијера филма „Сунце мамино“ сценаристе и редитеља Косте Ђорђевића одржаће се у уторак, 13. фебруара у мтс Дворани, с почетком од 20х, а карте за свечану београдску пројекцију могу се већ од данас пронаћи на благајни овог биоскопа

Након светске премијере на филмском фестивалу у Талину, Ђорђевићево оставрење које је окупило позната глумачка имена Павла Чемерикића, Алису Радаковић, Дениса Мурића, Бранку Катић, Дубравке Ковјанић и Драгињу Вогањац доноси сада пред домаћу публику топлу, тинејџерску и породичну црну комедију која говори о одрастању, о сложеним емотивним односима, о породичним везама.
„Сунце мамино“ је прича о љубави, као универзалној сили, која разболева, лечи и све нас покреће.

Прича прати збуњеног и помало неприлагођеног шеснаестогодињег Рељу (Павле Чемерикић) који своје усамљено лето проводи тумарајући двориштима и крововима Београда и једино што га стварно вози, готово до опседнутости, је жеља да смува Ану (Алиса Радаковић).
У тренуцима када му умире бака, његова анксиозна и дистанцирана мама Олга (Бранка Катић) одбија да јој, због њиховог међусобно лошег односа организује сахрану. Кријући од Олге, Реља се сам упушта у организацију бабине сахране, верујући да ће тако коначно освојити Ану.

Београд, као носилац једне од главних улога у филму неми је сведок и саучесник у причама поменутих јунака, али у предстојећем остварењу Косте Ђорђевића приказано је и неко ново, мало познато лице града. Београд делује као универзум за себе у којем сви наши интимни светови проналазе уточиште.

Поред потпуно новог лица Београда, које можемо видети у филму, Сунце мамино доноси и сјајну музику, продуцирану по највишим светским стандардима.

Музику за филм компоновао је веома успешни српско-амерички композитор и продуцент Филип Митровић из Лос Анђелеса.

У сарадњи са хрватским електропоп двојцем Nipplepeople, Филип је за потребе филма снимио сингл Ти и Ја, који се већ налази на свим музичким платформама и каналима бенда, а судећи по броју прегледа и реакцијама публике након неколико извођења уживо на концертима, реч је о будућем великом хиту.

Док чекате домаћу премијеру и долазак филма у биоскопе, послушајте песму ТИ И ЈА уз лyриц, видео и врхунске кадрове из филма: https://www.youtube.com/watch?v=K-TD4SuMCfc

Фото: Кинематографска кућа

Додај коментар: