Scroll Top

Привредна комора Србије и компанија Борба заједно на оснаживању младих у Србији

privredna-komora-srbije-i-kompanija-borba-zajedno-na-osnazivanju-mladih-u-srbiji
Сличне теме

ПКС потписала je Меморандум о сарадњи са компанијом Борба у циљу јачања заједничких активности усмерених на подршку и оснаживање младих

Меморандум су потписали Бранислава Симанић, директорка Сектора предузетништва ПКС и Андрија Јоргић, генерални директор НИП Борба АД.

У оквиру Сектора предузетништва ПКС формирана је Секција за омладинско предузетништво чији је циљ подстицање што већег броја младих да започну сопствени посао и отварају нова радна места.

– Наш приоритет је да створимо што повољније услове пословања, како би додатно подстакли младе да креирају сопствени бизнис, оснивају своје породице и остану у Србији, истакла је  Бранислава Симанић, директорка Сектора предузетништва ПКС.

Захваљујући активностима Владе Србије и ПКС остварен је евидентан раст и напредак омладинског предузетништва у Србији.

Влада Србије усвојила је Акциони план за спровођење Стратегије за младе за период од 2023. до 2030. године, за чију је имплементацију планирано укупно 9,4 милијарде динара.

– Са задовољством смо се одазвали позиву Привредне коморе Србије да подржимо младе, јер наш приоритет је, као што је већ изјавила Симанић, да млади остану у Србији. Из тих разлога сматрамо да је промовисање примера добре праксе изузетно значајно и зато ће компанија Борба сваког месеца одвојити најмање по једну страну да представимо младе предузетнике у овом нашем часопису, који се искључиво бави културом, традицијом, старим занатима, ево сад и младим предузетницима. Мислим да је Србија пребогата у свему овоме што сам напоменуо. Доказ томе да ми у Борби запошљавамо углавном младе и ево део екипе је овде и присутан, увек волимо и да покажемо и да прикажемо оно што радимо, а свакако да и ја, пошто сам на челу Шаховског савеза Београда, да кроз шах који желимо да вратимо у школе, управо мотивишемо да и млади почну да играју шах, који ће им помоћи да брже размишљају, што ће им помоћи у даљем пословању, изјавио је Андрија Јоргић.

Фото: Наталија Кунић

Додај коментар: