Scroll Top

Прва студентска трка у Београду – BRC UNIVERSITY RUN

prva-studentska-trka-u-beogradu-brc-university-run
Сличне теме

Прва студентска трка BRC University Run (BRC UNI RUN) биће одржана у четвртак, 21. децембра у 20 часова на Дунавском кеју (Дорћол)

UNI Run је пилот пројекат Београдског тркачког клуба (BRC) настао са циљем да постане традиционална активност за студенте.

Срђан Живојиновић, главни тренер Београдског тркачког клуба је о настанку трке за студенте рекао:

– Осетили смо потребу као зачетници рекреативне тркачке заједнице на нашим просторима, да се нађемо студентима као подршка кроз физичку активност и покрет. Препознали смо моменте у којима студенти имају невероватну жељу за редовним физичким активностима, али да им у великим процентима недостаје смерница и начин на који би били активни. Из тог разлога, као Београдски тркачки клуб кроз Университy Рун, желимо да освестимо бенефите трчања на здравствени статус сваког појединца у савременом начину живота и мотивишемо студенте за покрет и дружење кроз трчање.

Дужина стазе коју ће студенти трчати је 5 км и трчи се по платоу Дорћолског кеја.

На трци могу да учествују искључиво студенти и студентске организације, а награде ће бити подељене у следеће категорије: женска, мушка и награда за три најбројније студентске организације (савеза).

Сви студенти се за трку могу пријавити путем ЛИНКА. Цена стартнине је 600 динара и обухвата стартни број, медаљу, бандану, окрепу на старту и циљу, фотографије са трке, поклоне партнера (робни поклони и ваучери). Број такмичара је ограничен на 300.

Београдски тркачки клуб је рекреативни тркачки клуб за све оне који би да почну или унапреде своје трчање. Историја клуба почиње 2009. године када су оснивачи као пионири рекреативног трчања спровели прва организована отворена групна трчања у Београду. 2011. године је основан први тркачки клуб са којим је почела нова ера трчања у Србији и који данас броји на десетине сличних група и клубова у Београду и Србији.

Фото: Промо

Додај коментар: