Scroll Top

РТС о Борби

rts-o-borbi
Сличне теме

„Борба“ пише о култури, уметности, образовању, здрављу, екологији, традицији, туризму. Нема је на киоску, али се бесплатни примерак може узети у згради „Борбе“. Шаље се у културне институције, музеје, позоришта, библиотеке, стиже и до Ковид болнице.

Оно што нас је водило све време, то је да култура нема цену. Култура мора да буде доступна свима под једнаким условима, а то је да буде бесплатна. Заступљени смо у свим културним центрима у већим градовима у Србији, сад се базирамо и на оне мање. Свако од потенцијалних читалаца може да дође до свог примерка и постане наш верни читалац, изјавио је за РТС директор „Борбе“ Андрија Јоргић.

Редакција окупља младе новинаре, решене да пруже другачији поглед на нашу стварност кроз вредности које наше друштво чине здравим.

Већи део наше редакције чине младе снаге, студенти са Факултета политичких наука и других факултета. Нама је јако друго што на тај начин ми њима можемо да дамо простор да се афирмишу и обзиром да су за „Борбу“ некада писала велика имена, можда се и међу њима крије неки будући Андрић или Црњански, рекла је Елена Стојановић, уредник часописа „Борба“.

Редакција је окренута и хуманитарном раду, од донације до књига до потребних средстава и заштитних маски током пандемије. У част јубилеја 99 година постојања имена „Борба“ засадиће 99 четинара.

Додај коментар: