Scroll Top

Септембар у знаку добре хране, вина и карневала

septembar-u-znaku-dobre-hrane-vina-i-ka
Сличне теме

Good Food & Wine Festival у септембру у Београду

Четврти по реду Good Fodd & Wine Festival, привредно–туристичка манифестација која окупља произвођаче традиционалне хране и вина, али и других аутентичних производа из Србије и региона, биће одржан од 19. до 24. септембра у Београду. Фестивал се и ове године одржава се под покровитељством Града Београда, Секретаријата за привреду и Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Good Fodd & Wine festival  је добитник престижног признања “Звезде Београда” за 2021. годину као једна од најбољих манифестација коју је у тој години подржао Град Београд и због тога ће слоган овогодишњем фестивала бити ,,Звезда Београда“. Манифестација има за циљ промоцију Београда као најпрестижније сити брејк дестинације у региону и  шире, као и свеукупне туристичке привреде Србије кроз  презентацију наше традиционалне хране, вина, занатства и других делатности.

Програм фестивала чини неколико догађаја.  19. септембра од 12 часова биће  одржан Карневал ,,Србија“ чији је циљ промоција наше земље и свих њених раскошних потенцијала.  Поворка се претходних година кретала од Палата Албанија, дуж Кнез Михаилове улице, све до Калемегдана. Ове године интересовања за учешће у Карневалу “Србија” је огромно и у поворци се очекује између 500 и 1000 учесника.

Централни догађај у  Good Fodd & Wine festivala, као и претходних година, биће Сајам традиционалне хране и вина који ће се одржати 24. септембра на Сава Променади од 14h до 23h.  Посетиоци ће имати прилику да уживају у традиционалној храни, винима домаћих произвођача, а биће одржане и предавања и радионице  о храни и пићу (food styling- аранжирање хране, слагање вина и хране и др.).

Прошле године, на сајму је било 80 излагача, а ове године се очекује троцифрен број учесника из Србије и региона. Најбољим излагачима и произвођачима биће додељене плакете Good Fodd & Wine festivala, а најсрећнијим посетиоцима вредне награде у оквиру томболе која ће бити организована од 18h на Сава Променади. Посетиоцима ће бити подељено 10.000 поклона различитих компанија и спонзора догађаја.

Вече је резервисано за богат трочасновни културно – уметнички програм у којем ће учестовати тамбураши, певачи и фолклорни ансамбли.

Сви заинтересовани излагачи се могу пријавити на мејл: spektarcentar@gmail.com

Додај коментар: