Scroll Top

Шеста традиционална међународна манифестација и конгрес „Одржива архитектура – енергетска ефикасност”

sesta-tradicionalna-medjunarodna-manifestacija-i-kongres-odrziva-arhitektura-energetska-efikasnost
Сличне теме

Шеста традиционална међународна манифестација и конгрес Одржива архитектура – енергетска ефикасност одржаће се од 6. до 8. октобра 2023. у Југословенској кинотеци, са свечаним отварањем 6. октобра у 19 сати

Конгрес “Одржива архитектура – енергетска ефикасност” обухвата предавања најпознатијих светских архитеката, специјалну изложбу спонзора, радионице намењене архитектима, студентима, докторантима и стручњацима, као и изложбу пројеката пристиглих на међународни архитектонски конкурс Микро еко кућа 2023 за младе архитекте, дизајнере и пејзажне архитекте до 30 година.

Конгрес ће обухватити значајне теме са фокусом на одрживи, еколошки и енергетски ефикасан приступ у архитектури уз употребу обновљивих извора енергије, одговарајућих материјала, савремених технологија и система грађења.

Предавачи, ауторитети у овим областима у светским оквирима, кроз рецентне пројекте и студије приближиће домаћој јавности светске савремене токове у архитектури, дизајну и визуелним уметностима уопште, кроз одговарајући одрживи и еколошки приступ стваралачким процесима и новим методама у архитектонском пројектовању и дизајну, уз употребу обновљивих извора енергије, чистих и енергетски ефикасних, зелених технологија, незагађујућих и рециклираних материјала.

Предавачи на Конгресу су: Amrita Mahindroo  (Енглеска), Marshall Blecher  (Данска), Ева Ваништа Лазаревић (Србија), Нено Кезић (Хрватска), Natasha Deliyianni & Yiorgos Spiridonos (Грчка),  Dominik Philipp (Аустрија), Саша Чворо (Република Српска), Мабел Миранда (Перу), Henrique Marques & Rui Dinis (Португалија) и Stefano Pujatti (Италија).

На изложби спонзора имаћемо прилику да видимо нове технологије, производе и материјале који се примењују у еколошкој, одрживој и енергетски ефикасној архитектури.

Радионице уметничке архитектонске фотографије ентеријера, екстеријера и портрета, за младе архитекте, докторанте и студенте, одржаће уметнички фотографи Раде Ковач и Љубиша Тешић 7. и 8. октобра 2023.

Ране пријаве и уплате – куповина котизација са попустом од 30%, је омогућена до 01.09.2023. године, односно до попуне места.

После овог рока цена котизација биће у пуном износу.

За студенте смо омогућили куповину котизација по посебним ценама за студенте.

Све информације о пријави и уплати котизација можете наци на сајту њњњ.цонгресс-саее.цом.

Конгрес организују Удружење ЕКОКУЛТ+ и Магазин за еко архитектуру и културу ЕКО КУЋА, у сарадњи са Архитектонским факултетима Универзитета у Београду, Загребу, Подгорици и Бања Луци.

Реализацију Конгреса суфинансира Министарство културе Републике Србије и Секретаријат за културу града Београда.

Фото: Раде Ковач

Додај коментар: