Scroll Top

Српски веслачки тандем најбољи на свету

srpski-veslachki-tandem-najboli-na-sve
Сличне теме

Србија не мора да брине за будућност веслања, а разлог томе је одличан учинак младих веслача на тек завршеном Светском првенству за јуниоре и млађе сениоре, које се одржало крајем јула у италијанском Варезеу, који је „позлаћен“ последњег дана такмичења, када је наш двојац стигао до титуле најбољег на свету у конкуренцији јуниора. Немања Лулеџија и Михајло Дедић освојили су најсјајније одличје, а сјајан је био и остатак екипе који је учествовао у још четири трке Б финала.

Јуниори веслачког клуба „Партизан“ остварили су невероватан успех у току ове године освојивши златне медаље и на европском и на светском такмичењу у Италији. Млади двојац, Немања Лулеџија и Михајло Дедић, након првог места на Европском шампионату освојеног у мају ове године, освојио је злато и на Светском јуниорском првенству у италијанском граду Варезе.

-Фантастична година пропраћена историјским успехом који нико до сада није направио у Србији, а ни у свету. У једној години успели смо да потврдимо потпуну доминацију и у истој дисциплини објединили европску и светску титула, истакао је Горан Тодоровић, тренер златног двојца.

Српски веслачки тандем забележио је у финалу најбоље време на читавом шампионату (6:29.64), а иза себе је оставио посаде Словеније, Немачке, Турске, Румуније и Италије. „Боже правде“ поново се орило победничким постољем, у част младића који су још једном потврдили да је пред њима блистава каријера.

-Ово је година у којој смо имали доста одрицања и изазова са короном и другим вирусима, али упркос томе, успели смо да пребродимо све то и направимо овакав резултат. Захваљујемо се нашем веслачком клубу „Партизан“ који нам је дао максималну подршку, нашим сениорима олимпијцима и њиховом тренеру Николи Стојићу, Ђорђу Вишацком, генералном секретару ОК Србије, без чије подршке не бисмо успели да остваримо овакав успех, и наравно, пре свега родитељима, који су нам омогућили да радимо са њима и дођемо до незаборавног резултата, истиче Тодоровић.

За крај разговора, питали смо тренера ова два младића која су са свега седамнаест година успела да остваре невероватан успех, да ли има неку поруку за младе људе који се баве спортом.

– Младима бих поручио да треба да остану упорни и стрпљиви. Кроз спортску каријеру ће вам се појављивати много изазова, много питања зашто и како, али треба бити стрпљив, веровати у систем и радити, а резултат ће увек доћи. Када радите нешто срцем, резлутат никад не изостаје, поручује Тодоровић.

Фото: Приватна архива

Додај коментар: