Scroll Top

Strongman – међународно такмичење најачих снагатора током роштиљијаде у Лесковцу

strongman-medjunarodno-takmicenje-najacih-snagatora-tokom-rostiljijade-u-leskovcu
Сличне теме

Током касних попдневних сати на платоу испред Спортско – рекреативног центра Дубочица у Лесковцу у недељу 27.августа текуће године одржано је Међународно такмичење снагатора Strongman, најачих људи из Србије, Бугарске и Северне Македоније

Због велике врућине, услед лесковачких плус 37 степени Целзијуса организатор је принудно одложио ово такмичење за пар сати.

У финалном делу наступило је осам такмичара из ове три балканске земље а у оквиру завршнице овогодишње 33-е по реду традиционалне “Лесковачке Роштиљијаде”.

Веома снажни такмичари узели су учешће у следеће дисциплине:

– Вуча Камиона од осам тона 20 метара унапред,

– Подизање терета од 250 килограма уз монтажно степениште,

– Ношење металног терета од 300 и 350 килограма унапред на 20 метара,

Ово занимљиво такмичење у име локалне самоуправе града Лесковца, града домаћина отворио је градобначелник др Горан Цветановић.

Председник Стронгман – савеза Србије Зоран Стојић градоначелнику Лесковца и другим заслужним појединцима уручио је захвалнице, а учесницима такмичења одговарајуће медаље и пехаре.

Наступили су следећи такмичари: Тикомир Трајков шампион Бугарске,Филип Ракић из Краљева,Давид Томић из Кучева,ВладанЖивковић из Кикинде,Марко Вучић из Ниша,Владиммир Булатовић из Београда,МИљан Белић из Кикинде ,Лазар Захаријев из Северне Македоније и његов сународник Бошко Стаенковски из Скопља.

Лесковачку публику је посебно одушевио Давид Томић из Кучева,који је овај спорт у усавршавању снаге како нам рече започео веома рано али не у некој теретани већ у шуми помажући деди и оцу извлачењу посечених балвана…

Филип Ракић такмичар из сталне репрезентације “Стронгман-Србије” повукао је камион од 8 тона без посебног напора , на опште одушевљење бројне публике, пред лесковачки СРЦ”Дубочица”..

Текст и фото - Томислав Стевановић

Додај коментар: