Scroll Top

СУБИЋЕВИ СТРИПОВИ

subi-evi-stripovi
Сличне теме

Изложба оригиналних стрип табли и илустрација Стевана Субића ексклузивно одабраних за излагање пред домаћом и светском публиком под називом „Born to draw“ биће отворена у галерији Асоцијације ликовних уметника Зрењанина, у понедељак, 10. јануара 2022. године, у 19 часова.

Поред каталога изложбе, који на посебан начин елаборира ауторово присуство на светској стрип сцени, међу изложеним радовима се налазе оригиналне табле из Субићевих стрипова Конан и Тарзан, илустрације и платна.

Током трајања изожбе одржаће се 6 тематских вечери, са пуно гостију, промоција, осмишљених да буду сјајна прилика за познаваоце али и ширу публику да се непосредно упозна са савременим, професионалним стрипом и илустрацијом.

Субић ће у Зрењанину угостити на тематским вечерима своје пријатеље, колеге из света стрипа који у својим областима представљају најплодније ствараоце у региону.

Међу гостима су уредници издавачких кућа Макондо, Весели Четвртак, уредници фестивала Стриполис и Новосадског стрип викенда, затим господин Горан Скробоња, уз то ту су и европске промоције издања и специјалног догађаја, првог такве врсте у региону, који ће се одиграти на дан затварања изложбе као дар Зрењанинској али и публици и ствараоцима стрипа у региону.

Централни догађај изложбе “ СУБИЋ | КОНАН | ТАРЗАН | 2020 – 2022 | “ одиграће се у среду, 19. Јануара у 19 часова, у галерији АЛУЗ-а, на дан када Субићев Конан има своју светску премијеру у Француској а истовремено и ексклузивну премијеру издања на Српском језику о којима ће аутор разговарати са својим сарадницима, гостима и публиком.

Српско издање Субићевог Конана биће премијерно представљено и доступно те вечери публици у Зрењанину на Балканској премијери књиге, међу изложеним оригиналима из којих је настала, након чега ће она бити доступна и остатку региона, са промоцијама које ће уследити.

Фото: Промо

Додај коментар: