Scroll Top

Сусрет генерација литерарне секције у ОШ„Бранко Ћопић“ у Београду

susret-generacija-literarne-sekcije-u-os-branko-copic-u-beogradu
Сличне теме

Наставница српског језика и књижевности и ментор литерарне секције у Основној школи „Бранко Ћопић“ Милица Бијелић је у среду, 22. 2. 2023. године, обележила дванаест година рада са младим писцима. У библиотеци ове основне школе, која је те вечери била пуна до последњег места, сусреле су се све генерације песника и уз много емоција размениле стихове, аплаузе и сузе радоснице због поновног сусрета са наставницом.

Најстарији је био песник, студент Факултета драмских уметности Јован Правиловић, а најмлађа је била ученица петог разреда Анђелија Милутиновић. Млађи су са дивљењем слушали поезију зрелих песника од којих су неки студенти књижевности, лингвистике, новинарства, економије, а била је и једна будућа учитељица.

Старији су са нежношћу уживали у искреним стиховима нових нада док их је на гитари пратио музичар и дугогодишњи пријатељ школе Зоран Димитров. Уз истицање да им најлепша успомена на секцију нису бројне награде ни гостовања на телевизији, већ чињеница да су постали пријатељи за читав живот, учесници ове књижевне вечери заједно су уз пратњу Зорана Димитрова отпевали ауторску песму Милице Бијелић „Пријатељ“.

Додај коментар: