Scroll Top

Тритонова новогодишња јелка

tritonova-novogodishna-jelka
Сличне теме

Викенд за нама прошао је пун узбуђења, уз традиционално окупљање  празничним поводом на Савском језеру .  Можда нисте знали, али Деда Мраз ове године не долази из Лапоније, већ израња из Аде Циганлије и доноси пакетиће.

 Новогодишња јелка ронилачког клуба ,,Тритон” обрадовала је рониоце, али много више најмлађе посетиоце. Рониоци су окитили јелку испод површине воде, на 8 степени целзијуса, деца су са нестрпљењем ишчекивала на 2 степена изнад нуле, израњање окићене јелке на површину. . На радост свих окупљених након кићења јелке из језера, нису изашли само рониоци са јелком,   већ и Деда Мраз!

Деда Мраз је окупљеној деци поделио пакетиће и поручио да и ове године буду вредни и добри.  Деца су га дочекала са одушевљењем  и тражили фотографију више, док су се старији послужили уз топле напитке.  

О ронилачком клубу ТРИТОН

Широј ронилачкој популацији  ронилачки клуб Тритон познат је већ 25 година. Броји многе дубинске рекорде у региону и пробили су се на прво место као група која обучава и рони апарате затвореног круга. Клуб воде Мирко Бевења (IТ,CCR explorer), Живојин Стојанкић (MSDT) и Атлија Данијела (Инст., CCR diver).Као једини 5* центар у региону у могућности су да такође обучавају инструкторе. Раде по америчкој асоцијацији SDI/ТDI. Изнедрили су бројне рониоце, од којих је један добар део отворио сопствене клубове који успешно раде годинама. И на крају, да се не изостави, роњењем се у њиховом клубу баве и најмлађи,деца узраста 10 година. Како роне дуж целог Јадрана,поред бројних екскурзија које организују током читаве године, почетком ове године у сарадњи са ронилачким центром у Јелси на Хвару, имали су акцију чишћења подморја у њиховој општини, а на пролеће, на Ади такође у сарадњи овог пута са Trash hero Србија  са Драганом Катић уз едукацију и акцију очиситили су приобаље и под водом сваки комадић преосталог отпада од претходне купалишне сезоне.

Имају велики број сарадника заинтересованих за едукацију младих и подизање свести о томе колико је наш еко систем важан.  Кажу да на млађима свет остаје, па се чини да они брину о свему. С обзиром на чињеницу да је седиште клуба у Београду, на базену Ташмајдан, срећни су  да су у прилици  да дају  свој скромни допринос нашој заједници. 

Додај коментар: