Scroll Top

У Србији се обележава Record Store Day

u-srbiji-se-obelezava-record-store-day
Сличне теме

Више од 50 учесника на прослави музике и плоча у срцу града – субота, 22. април у Чумићу

Record Store Day (РСД) биће одржан у суботу, 22. априла од 12 до 18 часова у Чумићевом сокачету у организацији издавачке куће Mascom и Paralel – Београдског фестивала субкултуре.

Комплетно бесплатан уметничко-забавни програм почиње у подне у централном делу Чумића и траје све до 18 часова; дневна журка у срцу града, на коју се може доћи и породично, а и с љубимцима, ове године, укључиће више од 50 учесника.

Чак три концерта (Eyesburn, Кени није мртав и Неми песник), велика берза плоча на отвореном с учесницима из целе земље, специјална светска РСД издања на винилу за поклонике раритетних грамофонских плоча и целодневни живи програм Познати пуштају плоче, обележиће шест сати програма традиционалне пролећне манифестације Record Store Day у Чумићу.

Поред шареноликости садржаја и богате понуде половних плоча на берзи на отвореном, у саму радњу MASCOMSTORE,, баш тог дана, стижу специјална РСД издања, истовремено као и у стотине малих независних продавница широм света, а међу овогодишњим насловима су и
имена: од Стонса, преко Лајбаха до Морикионеа, не изостављајући ту ни Рамонсе, Поуксе, Мадону и многе друге уметнике.

Такође и два домаћа наслова, управо Mascom Records етикете, су ове године на глобалној листи Record Store Day издања, а то су Немања Радуловић с албумом Roots, где наш светски познати виолиниста експериментише с етно звуком и с друге стране енергични ветерани гитарског звука, Ритам нереда с новим студијским албумом Ново доба.

Овај издавач је на сва остала издања обезбедио попуст од 20%.

Амбасадор догађаја је Немања Којић Којот, фронтмен састава Eyesburn, а заштитно лице је Инспектор Блажа.

Када је реч о програму Познати пуштају плоче своју омиљену плочу ће завртети, између осталих, и Бане Саншајн, Вуча, Милош Влалукин, Стефан Арсенијевић, Бранко Росић, Катарина Епштајн, уреднице магазина Облакодер, дизајнери Мали Ив и Вук Попадић, Ана Калаба, Ана Вучковић, Маја Цветковић, Људмила Стратимировић и још бројна лица наше музичке и културне сцене.

Више информација о догађају на mascom.rs , као и на друштвеним мрежама организатора догађаја.

Додај коментар: