Scroll Top

Успешно одржана 22. Међународна филозофска школа ,,Феликс Ромулијана“

uspeshno-odrzhana-22-me-unarodna-filozof
Сличне теме

У зајечарском позоришту 02. септембра је свечано отворена 22. Међународна филозофска школа “Феликс Ромулијана”. О значају школе говорли су Владимир Ђуричић, директор Установе Народно позориште Тимочке Крајине –Центар за културу “Зоран Радмиловић и проф др Миленко Бодин, директор школе. Како је истакнуто наредне године се навршава 30 година од оснивања Филозофске школе у Зајечару, 1993 године. Подсетимо, школа није радила у периоду од 1999. до 2006. године, па се стога ове године одржава 22. филозофска школа. Истакнуто је да ће наредне године бити обогаћен садржај и проширен овај стручно-научни скуп.

Тема овогодишње филозофске школе је “Савремена филозофија друштва и будућност људске заједнице”. Окупила је тридесетак филозофа из Србије, Северне Македоније, Хрватске, Бугарске и Румуније. Првог дана рада представљен је Зборник радова са прошлогодишње Филозофске школе. Уводно излагање поднео је проф. др Виорел Визуерану, декан Филозофског факултета у Букурешту (Румунија).

Организатори филозофског скупа су Установа Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу “Зоран Радмиловић и Центар за примењену филозофију и друштвена истраживања из Београда, а покровитељ је град Зајечар.

Фото: Позориште Зоран Радмиловић

Додај коментар: