Scroll Top

Виолинисткиња Јована Стошић Кромпић 31. марта на Коларцу

violinistkinja-jovana-stosic-krompic-31-marta-na-kolarcu
Сличне теме

Вишеструко награђивана виолинисткиња Јована Стошић Кромпић одржаће концерт 31. марта на Коларцу уз пратњу пијанисте Укија Оваскаинена

На концерту, који се одржава у оквиру циклуса Београдске променаде, очекује нас богат репертоар који обухвата и Брамсову Сонату у д-молу, једну од најлепших, најтежих и најрадије слушаних соната у виолинској литератури.

Публика ће имати прилику да чује и комад за виолину и клавир Светислава Божића Пред чудотворном иконом Пресвете Богородице Тројеручице хиландарске из 2019. године. Јована је овај комад премијерно извела са пијанистом Александром Синчуком 2020. године у оквиру свог завршног докторског рада.

На концерту ће бити изведена и Шпанска игра Мануела де Фаље, виртуозан и радо слушан виолински комад. Јована Стошић Кромпић је виолинисткиња са значајним искуством у интерпретацији савремене музике. На њеном репертоару су многобројна савремена дела која изводи соло и у сарадњи са гудачким квартетима и камерним оркестрима.

Бави се и педагогијом, била је ангажована као сарадник у настави на Факултету музчке уметности у Београду, тренутно ради и као наставник виолине у Берлину, на одељењу за високо надарену децу, у државним музичким школама Fanny Hensel и City West.

Концерт 31. марта почиње у 11 часова, а улаз је слободан као и за све програме из циклуса Београдске променаде.

Фото: Јована Стошић

Додај коментар: