Scroll Top

Влада Србије прогласила тродневну жалост

vlada-srbije-proglasila-trodnevnu-zalost
Сличне теме

Влада Србије донела је одлуку о проглашавању тродневне жалости на читавој тероторији земље, почевши од петка, а настава због овог трагичног догађаја данас у поподневној смени није била одржана

Од сутра ће настава отпочињати са минутом ћутања, казао је министар просвете Бранко Ружић на конференцији за новинаре у Влади Србије.

Ружић је истакао да је осморо деце изгубило живот, као и припадник обезбеђења школе, док су повређени ученици и једна наставница хоспитализовани.

-Децу родитељима не може нико да врати. Догађај се догодио око 8 и 45 минута, када је ученик седмог разреда извршио овај бестијални чин, по први пут у историји Србије. Прстен обезбеђења је постојао, функционисао је и видео надзор и био је присутан припадник обезбеђења, као и школски полицајац који био у редовном обиласку школе. Захвалан сам нашим здравственим радницима и молимо Бога да помогну свима којима се указује помоћ. Шесторо деце је хоспитализовано и једна наставница. Захвалан сам и на храбрости наставника и свима који су покушали да спрече ову трагедију, казао је Ружић.

Конференција за медије поводом трагедије у београдској основној школи почела је минутом ћутања.

Према саопштењу МУП-а у пуцњави која се јутрос догодила у Основној школи „Владислав Рибникар“ на Врачару убијено је осморо деце и радник обезбеђења, док су шесторо деце и један наставник школе рањени и тренутно су збринути у Ургентном центру у Тиршовој.

Из МУП-а су родитеље који нису још увек ступили у контакт са својом децом, позвали да се јаве у просторије Полицијске станице Врачар, Улица Радослава Грујића 14 (бивша Божидара Аџије).

Додај коментар: