Scroll Top

ВРШАЦ У ЗНАКУ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ

vrshats-u-znaku-nikole-tesle
Сличне теме

Културни центар Вршац је у склопу промоције италијанске и аустријске културе у овај јужнобанатски град довео две значајне изложбе о Тесли, коју су приредили аутори из тих европских земаља.

Вечерас је у десном улазу Дома војске отворена изложба акварела италијанског архитекте и илустратора Даниелеа Меучија „Никола Тесла, човек који је обликовао будућност“, која ће трајати до 20. августа. Остварена је у сарадњи са Италијанским институтом у Београду.

Поставком је обухваћено тридесетак панела посвећених великом српском генију. Они су резултат рада на првој графичкој новели о великом српском генију, која је објављена прошлог децембра, а која ће овом приликом такође бити промовисана.

Друга изложба „Никола Тесла и Висока техничка школа у Грацу“ биће отворена у петак од 19 часова у левом улазу Дома војске. Реализује се у сарадњи са Аустријским културним форумом и такође ће трајати до 20. августа.

Ова документарна поставка посвећена је годинама које је генијални проналазач Никола Тесла провео у Грацу и протеже се од његових студентских дана до његових трагова у садашњости.

Осим најважнијих прекретница у Теслином животу и његових техничких достигнућа, изложба такође наглашава како су његове идеје утицале на науку, индустрију и развој образовне институције у Грацу, коју је похађао од 1875. до 1878. године.

Фото: Промо

Додај коментар: