Scroll Top

Завршен Међународни Видовдански турнир у шаху

zavrsen-medjunarodni-vidovdanski-turnir-u-sahu
Сличне теме

Међународни Видовдански шаховски турнир ове године одржан је у Београду у периоду од 26. до 28. јуна у организацији Шаховског савеза Београда

Турнир који је трајао три дана окупио је више од 40 играча из различитих земаља, и овога пута био је посвећен Србима са Косова и Метохије,
којима су учесници послали поруку подршке.

Након одиграних 6 кола, завршен је Видовдански турнир, а златну медаљу освојио је Каришик Ненад из Црне Горе.

Другопласирани на овогодишњем турниру је Попчев Милко из Бугарске, док је треће место заузео Беседес Данило из Србије.

Такође, велики успех на турниру постигла је и шахисткиња Вера Вујовић, која је у три категорије освојила прва места, али по правилима турнира могла је да јој припадне само једна награда и то за најбоље пласираног играча до 2100 рејтинг поена.

Пехар и медаље шахистима који су заузели најбољи пласман на турниру доделио је председник Шаховског савеза Београда, Андрија Јоргић који је истакао да поруку коју су упутили на самом почетку одржавања турнира веома је важна.

– Одржавањем турнира послали смо подршку нашем становништву на Косову и Метохији, који ове године нису били у могућности да одрже турнир. Посебно сам поносан на нашу младу наду Веру Вујовић која је остварила феноменалан резултат, и надам се да ћемо у будућем периоду што више уживати у овој витешкој игри, поручио је Јоргић.

Затварању Видовданског турнира и додели признања присуствовао је и Владимир Кокановић, председник Савеза Срба Словеније и члан управног одбора ШС Београда који је честитао свим такмичарима и истакао важност одржавања овог турнира.

– Волео бих да истакнем да је турнир одржан у циљу подршке нашој браћи и сестрама са Косова и Метохије, с обзиром на то да тамо није било могуће да се одржи. Посебна част ми је што је ово још један у низу турнира који су одржани ове године у оквиру новог руководства ШС Београда. Наравно, честитао бих свим такмичарима на учешћу и оствареним резултатима, поручио је Кокановић.

Фото: Борба

Додај коментар: