Scroll Top

Завршено полуфинале појединачног првенства Србије у шаху

zavrsheno-polufinale-pojedinachnog-pr
Сличне теме

Данас је у Параћину завршено Полуфинале појединачног првенства Србије у шаху за жене и мушкарце за 2021. годину.

https://youtu.be/HzIBFnm2gYg

Уз све прописане мере заштите, 53-оје шахиста (40 у мушкој и 13 у женској конкуренцији) борило се за једно од прва четири места, која директно воде на државни шампионат. Десторица првоплисаних у мушкој конкуренцији добиће новчане награде у укупном износу од 250.000 динара, док ће 6 првопласираних дама добити укупно 140.000 динара.

У конкуренцији шахисткиња WГМ Мариа Манакова однела је победнички пехар И златну медаљу, док је WИМ Марини Гајчин припало друго место и сребрна медаља. Треће место припало је WИМ Сандри Ђукић, док је WИМ Лјиља Дрљевић на 4. месту која је због победе у међусобном дуелу “претекла” колегиницу по титулу WИМ Јовану Срдановић.

Код шахиста млади Суботичанин, ИМ Новак Чабаркапа показао је најсигурнију игру и сасвим заслужено понео победнички пехар. Млади Лука Будисављевић, који сваког дана очекује да му ФИДЕ призна титулу велемајстора, освојио је друго место са истим бројем поена као и непредвидиви новосадски велемајстор Синиша Дражић, који је после слабог старта везао 4 узастопне победе и докопао се подијума и пласмана на државни шампионат. Последњи директни учесник шампионата је Милоје Ратковић, који исто као и Лука Будисављевић очекује брзо признање титуле веламајстора.

На затварању првенства директор првенства Саша Јевтић захвалио се свим учесницима на фер и коректној борби и истакао помоћ Академије Доситеј Шаховском савезу Србије у тренуцима када је то било најважније.

Награде најбољим шахисткињама уручио је Андрија Јоргић, генерални секретар ШС Србије, док је најбољим шахистима пехаре медаље уручио Срећко Бачевац, генерални менаџер Академије Доситеј.

Судијски колегијум чинили су ИА Славиша Мицковић и ИА Небојша Радосављевић.

Додај коментар: