Scroll Top

150. извођење мјузикла „Mamma mia!“

150-izvo-ene-mjuzikla-mamma-mia
Сличне теме

“Једна мајка. Једна ћерка. Три потенцијална оца. И пут ка олтару који никада нећете заборавити!”

У среду 18. јануара 2023. године, мјузикл Мамма Миа! Позоришта на Теразијама обележиће своје 150. извођење! Премијера представе инспирисана музиком групе АББА, била је 27. марта 2015. године као прво извођење овог наслова у овом делу света. До сада је преко 75 000 гледалаца погледало нашу представу како на матичној сцени, тако и на гостовањима. И двадесет четири године након светске премијере, Мамма Миа! је један од најпопуларнијих наслова који је погледало више од 65 милиона људи широм света. Представа се изводи на 16 светских језика на свих шест континената, а била је вишеструко номинована за најпрестижније награде. Теразијски мјузикл Мамма Миа! рађен је у копродукцији са словеначком компанијом Проспот. Глумица Јелена Јовичић, која тумачи улогу Доне, поводом наступајућег јубилеја изјавила је: “Мамма Миа! је више од представе. Она је наше најбоље друштво, раме за плакање, поновно рођење! Она је феноменално осећање са којим одлазите из позоришта насмејани и напуњени неком чудном позитивном енергијом. Када бих укратко могла да је опишем, рекла бих да је то представа која слави живот такав какав јесте, са свим својим врлинама и манама; живот по мери обичног човека који не одустаје од себе и сопственог виђења љубави и слободе.”

Слободан Стефановић који у представи тумачи лик Сема, са посебним узбуђењем очекује 150. извођење: “Мамма миа! је планетарни хит који је своје место, срећом, нашао и код нас у Позоришту на Теразијама. Представа доноси много лепих тренутака нама и публици, и пресрећан сам што сам део екипе која на најлепши начин преноси емоцију људима који воле наше позориште. Нека нам је дуговечна, и на радост свих нас!”

Ауторски тим представе чине Југ Радивојевић (редитељ), Слободан Обрадовић (драматург), Весна Шоуц/Милан Недељковић (диригенти), Мојца Хорват (кореограф), Бојана Никитовић (костимограф), Александар Денић(сценограф). Улоге: Милена Живановић / Ива Манојловић / Татјана Димитријевић, Јелена Јовичић / Милена Васић, Слободан Стефановић, Драган Вујић Вујке, Владан Савић, Жарко Степанов, Душица Новаковић / Мина Лазаревић, Ивана Кнежевић, Иван Заблаћански, Бојана Симеон, Барбара Милованов, Љубиша Динчић, Душан Шида и други. У представи учествују балет, хор и оркестар Позоришта на Теразијама.

Фото: Далибор Тонковић

Додај коментар: