Scroll Top

28. Сарајево Филм Фестивал

28-sarajevo-film-festival
Сличне теме

28. Сарајево Филм Фестивал биће отворен у петак, 12. августа свечаном церемонијом у Народном позоришту Сарајево, а част да води свечаност отварања  припала је босанскохерцеговачкој глумици Хелени Вуковић.

-Сретна сам и почашћена што ми је ове године припала улога водитељице церемоније отварања Сарајево Филм Фестивала, о којој сам потајно маштала још од студентских дана. Са нестрпљењем и радошћу очекујем 12. аугуст! Сарајево Филм Фестивал је за мене један од најзначајнијих и најузбудљивијих културних догађаја и вријеме када сам највише заљубљена у Сарајево, које ођедном оживи и посебно заблиста. Као младој глумици јако ми значи могућност да се сретнем с филмским великанима из цијелог свијета чији рад ме инспирише, као и да, гледајући пажљиво одабране филмове свјетске и домаће кинематографије, упознам рад својих колега, изјавила је Вуковић.

Улогу домаћина, Сарајево Филм Фестивал, сваке године поверава успешним босанскохерцеговачким филмским уметницима млађе генерације, са жељом да открива, подржава и промовише младе филмске професионалце. У претходним издањима Сарајево Филм Фестивала, улога домаћина свечане церемоније отварања била је поверена глумицама Амили Терзимехић, Зани Марјановић, Ванеси Глођо, Алени Џебо, Марији Пикић и Белми Салкунић, те глумцима Дини Бајровићу, Игору Скварици, Албану Укају, Ермину Брави, Борису Леру, Аднану Хасковићу и Феђи Штукану.

28. Сарајево Филм Фестивал биће одржан од 12. до 19. аугуста 2022. године.

Фото: СФФ промо

Додај коментар: