Scroll Top

Саопштење поводом изјаве Борка Стефановића о формирању алиментационог фонда

saopshtene-povodom-izjave-borka-stefa
Сличне теме

Фондација „Дајана Пауновић“

Фондација „Дајана Пауновић“ и УГ “Иницијатива 21” поздрављају то што су представници опозиције напокон подржали једну конструктивну идеју на чијој реализацији наше организације, заједно са државним институцијама Републике Србије, предано раде већ дуже од шест месеци.

Указујемо пажњу јавности да егзистенцијални проблеми самохраних родитеља, а посебно угрожених мајки и њихове деце, не смеју да постану тема која се политички злоупотребљава зарад стицања јефтиних политичких поена.

Искуство стечено радом на терену показало нам је да формирање једне тако важне институције, попут Алиментационог фонда, захтева свеобухватну припрему и формулисање најоптималнијег модела који би обезбедио да се жељени циљеви заиста у пракси и постигну.

Управо Фондација “Дајана Пауновић” и Удружење грађана “Иницијатива 21”, заједно са државним институцијама Републике Србије, на томе предано раде већ пуних шест месеци што је подразумевало најпре велики истраживачки рад на терену, а потом и на финансијским прорачунима, креирању и тестирању различитих модела функционисања Алиментационог фонда, израде законодавног оквира, дефинисања извора финансирања и свега осталог што функционисање једне тако важне институције подразумева.

Такође скрећемо пажњу јавности да је крајње лицемерно да о Алиментационом фонду, на нивоу слаткоречиве идеје без икакве стратегије и плана за њену рализацију и одрживо функционисање, говоре они који су пропустили прилику да један такав фонд формирају у време док су били на власти чиме су показали колико им је заиста стало до угрожених самохраних мајки и њихове деце.

Дајана Пауновић
Фондација “Дајана Пауновић”
Удружење грађана “Иницијатива 21”

Додај коментар: