Scroll Top

6. Фестивал малих позоришних форми

6-festival-malih-pozorisnih-formi
Сличне теме

У зајечарском позоришту се од 15. до 21. новембра одржава шести по реду Фестивал малих позоришних форми

Биће изведено седам врхунских монодрама и дуодрама из Србије, Северне Македоније и Црне Горе, које су награђене на неком од позоришних фестивала.

Фестивал ће 15. новембра у 19.00х отворити представа ЈУК Херцег феста и Херцегновског позоришта из Црне Горе, „Успомене Саре Бернар” у извођењу Тање Бошковић и Дејана Ђоновића.

Наредне вечери биће изведена дуо драма из Северне Македоније „За нас почиње живот“, у којој играју Биљана Драгичевић Пројковски и Нино Леви.

У наставку Фестивала на репертоару су представе из Србије: монодрама „Нана“, у којој игра Милена Божић, „Бескомпромисни станд уп” Семира Гицића, дуо драма Првог приградског позоришта-Пулс театра из Лазаревца „Е не дам, бре!” у извођењу Александра Карића и Маје Софронијевић, монодрама Културног центра Чукарица из Београда, „Улица црвених вењера” у извођењу Марије Масал и монодрама “Милунка” у извођењу Весне Станковић.

Цена комплета карата за седам представа је 2000,00 динара, а цена појединачне карте је 500 динара.

У оквиру 6. Фестивала малих позоришних форми предвиђен је и квалитета, бесплатан пратећи програм, који ће највећим делом бити организован у Позоришном музеју.

Већ данас у 13.00х предвиђено је отварање изложбе „Нушић виђен очима карикатуристе Зорана Товирца“. Изложбу отвара Небојша Нушић, потомак чувеног српског комедиографа и управник „Нушић“ фондације. Предвиђено је и свечано откривање бисте Ивана Бекјарева, иницијатора Фестивала малих позоришних форми.

Вечерас у 18.30 сати у фоајеу Позоришта биће представљена фондација „Нушић“ и отворена изложба „Сва лица српског дипломате Нушића“.

Предвиђено је и потписивање Протокола о сарадњи између Фондације „Нушић“ и Народног позоришта Тимочке Крајине – Центра за културу „Зоран Радмиловић“.

У четвртак, 16. новембра у 12.00х у Позоришном музеју биће представљен портрет Горана Бјелановића, редитеља и директора Црногорске кинотеке.

У 18.00 часова у Галерији Позоришног музеја биће отворена изложба „Између природе и човека“ примењених уметника Јоване Станчић и Ђорђа Симића.

У петак 17. новембра, у 12.00х у Позоришном музеју на програму су Изложба и монодрама „Надежда Петровић – живот као љубав на делу“.

Кроз изложбу академског сликара Душанке Ботуњац води глумица Марија Станковић. Аутор монодраме је професорка Весна Станковић.

Фото: Промо

Додај коментар: