Scroll Top

60. рођендан Дома средњих школа “Милутин Миланковић”

60-ro-endan-doma-srednih-shkola-milutin
Сличне теме

Дом ученика средњих школа „Милутин Миланковић“ на Палилули прославио је данас 60 година постојања. Догађај су својим присуством уприличили први потпреседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, градоначелник града Београда Зоран Радојичић и директор „Поште Србије“, Зоран Ђорђевић. Њима су уручене плакете за допринос развоју дома ,,Милутин Миланковић“ као и признања запосленима и ђаку генерације.

  • Дом ученика средњих школа ,, Милутин Миланковић“  деценијама представља сигурну луку и уточиште генерацијама средњошколаца који у њему бораве и непрестано дају допринос изградњи позитивног система вредности у друштву. Лекције које ученици науче у нашем дому хуманост и емпатија, прихватање различитости и спремност на компромис и један нови угао гледања на свет око себе. У складу са тим прослављање 60. година Дома није само прилика да се осврнемо на прошлост и евоцирамо драгоцене успомене, већ представља и поглед у будућност и поруку онима који ће сутра код нас пронаћи свој дом, изјавио је директор Дома Ненад Миленовић.

Присутнима се обратио и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић који је у свом обраћању истакао да је циљ Министарства просвете да обезбеди добре услове за боравак и рад свих 60 ученичких домова и подсетио да је ове године број стипендија знатно увећан, те да је подржано више од 1.400 надарених ученика и студената.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић истакао је да је важно да ове институције добро функционишу, те да је више од 10.000 деце прошло кроз овај ученички дом на Палилули.

  • За Београд је изузетно важно да младе људе из целе Србије који имају различита интересовања, подржи и да им шансу. Зато су овакви домови важни да их прихватимо, да им велики град Београд да прилику да се развију, и да своја интересовања која имају реализују. Одговорност људи који раде у овој институцији је огромна, с обзиром на то да је топлина родитељског дома овој деци ускраћена. То није лак задатак. Наглашавам такође, да поред тога што град хоће да уложи новац и да помогне, то није једина ствар, важна је традиција, јер она представља искуство и бреме које са собом носи, рекао је Радојичић.

Обележавању јубилеја присуствовала је и наша екипа, на челу са директором „Борбе“ Андријом Јоргићем, који је директору Дома уручио укоричени комплет свих досадашњих издања часописа „Борба“.

  • Екипа часописа „Борбе“ и сама у својим редовима подржава младе снаге Србије, и сматра да је то најлепши задатак. Радити са младим људима је најинспиративније, а целом тиму Дома ученика средњих школа ,,Милутин Миланковић“ желимо срећан јубилеј са још много успешних генерација које ће овакав колектив сигурно извести на сигуран и прави пут, поручио је Јоргић.

                                                                                                                                     Екипа Борбе

Додај коментар: