Scroll Top

Академски фолклорни ансамбл гостовао у Измиру

akademski-folklorni-ansambl-gostovao-u-izmiru
Сличне теме

Чланови Академског фолклорног ансамбла Института за уметничку игру, певачка групе Ђурђе и омладински оркестар КУД-а Светозар Марковић из Новог Сада учествовали су на интернационалном фестивалу фолклора Mandarin Flower Festival of Arts у Измиру, од 21. до 25. маја ове године

Ове три секције су се представиле публици Мендереса и Измира дивертисманом „Суде ми је ведро небо“ и игром са обичајем „Дубочка Русаља“. Већ током првог наступа представници Србије су освојили симпатије других земаља учесница, публике, градоначелника и организатора фестивала.

Поред дипломе о учешћу наши играчи су добили награду за најбољи перформанс и награду за најбољу певачку групу.

Након представљања Србије ансамблу је уручен позив за учешће у Измиру и следеће године, а позиву се се придружиле Летонија, Украјина, Бугарска и Грузија.

Током шестодневног боравка у Турској, поред концерата чланови Академског фолклорног ансамбла су посетили град Измир, Истанбул, кућу Девице Марије и крстарили морем.

Аладемски фолклорни ансамбла основан је прошле године у оквиру Института за уметничку игру под вођством Бобана Костића студента мастер студија Института за уметничку игру.

Додај коментар: