Scroll Top

Алексеј Сарана (Србија) првак европе у убрзаном шаху!

aleksej-sarana-srbija-prvak-evrope-i-u-ubrzanom-sahu
Сличне теме

Шаховски савез Србије са великим задовољством саопштава да је српски велемајстор Алексеј Сарана управо победио на Првенству Европе у убрзаном шаху!

Не памти се да је неки шахиста у једној такмичарској години објединио три европске титуле!То је пошло за руком велемајстору Алексеју Сарани, члану златне репрезентације Србије. Он је на управо завршеном Појединачном првенству Европе у убрзаном шаху освојио прво место и златну медаљу. Са освојених 9,5 поена налази се сам на врху табеле. Најближи пратиоци заостају по пола поена.

Након појединачног злата у стандардном шаху освојеног у марту месецу у Врњачкој Бањи (учестовавало око 500 шахиста), уследило је екипно злато са репрезентацијом Србије на недавно завршеном Екипном првенству Европе одржаном у Будви, новим првим местом у убрзаном шаху је комплетирана серија три европска злата. То није до сада урадио ниједан шахиста у Европи! Уколико овим резултатима додамо и прву олимпијску златну медаљу за Србију освојену у е-спорту, онда је сигурно да је ово можда и најуспешнија година за неког шахисту икада.

Од осталих српских играча вреди истаћи одличан резултат велемајстора Александра Инђића који је освојио 8,5 поена и налази се у самом врху водећих шахиста европског континента.

Сутра је на програму такмичење у брзопотезном шаху и са правом љубитељи шаха у Србији могу очекивати још лепих вести са првенства Европе.

Загреб је у периоду, 14-16. децембар 2023. домаћин Појединачног првенства Европе у убрзаном и брзопотезном шаху. Прва два дана је на програму такмичење у убрзаном, а последње дана и у брзопотезном шаху.

Србију представља велики број шахиста, чак 25 у убрзаном и 31 у брзопотезном шаху! Међу њима се налазе и два члана златне екипе из Будве, Алексеј Сарана и Александар Инђић.

Фото: ШСС

Додај коментар: