Scroll Top

Отворен шаховски турнир Омладинског првенства Београда „Шахом против корупције”

otvoren-sahovski-turnir-omladinskog-prvenstva-beograda-sahom-protiv-korupcije
Сличне теме

У згради Борбе данас је отворен шаховски турнир Омладинске лиге Београда под слоганом „Шахом против корупције”

Такмичење је приређено у недавно отвореној „Сали Иве и Глиге”. Тим поводом присутнима се на почетку церемоније отварања обратио председник Шаховског савеза Београда Андрија Јоргић.

-Драго ми је да данас у Шаховском савезу Београда имамо Омладинску лигу Београда, у којој учествује десет екипа у Опен и конкуренцији за девојчице, са преко 40 учесника. Задовољни смо и оџивом, задовољни смо тиме што можемо данас да покажемо још једну у низу наших акција које смо имали у протеклом периоду, рекао је Јоргић.

Посебно се осврнуо на сарадњу са Агенцијом за спречавање корупције истакавси да је ово нацин да се и у саховском смислу боре против корупције и задају шах-мат корупцији.

-Сигнали ове поруке које шаљемо одавде су поруке да управо од малих ногу, од омладинаца, од кадета, од деце треба да почне, и мислим да ми из Шаховског савеза и шаховског света дајемо свој допринос у овој недељи борбе против корупције на нама својствен начин, рекао је Јоргић и додао да је главни циљ у наредној години да се врати шах у школе, као и да се популаризује шах међу дамама.

Дејан Дамњановић, директор Агенције за спречавање корупције у свом обраћању захвалио се на помоћи и сарадњи Шаховског савеза Београда.

-Желим да дамо шах-мат корупцији данас, и да покушамо и да на овај начин означимо да нам је најбитније да радимо са младима, јер смо препознали да нам је веома битан однос према њима, да чујемо шта они мисле о свему овоме, да се упознају са корупцијом, шта та пошаст значи за све њих и нас, и да пробамо да можда сад, радећи са њима, се померимо мало за корак ближе и можда боље да кренемо, да се боримо против корупције, нагласио је Дамњановић.

Манифестацији су присуствовали и Илија Ћосовић, представник генералног спонзора Издавачке куће Клетт, као и наша прослављена шахисткиња Алиса Марић.

Фото: Борба

Додај коментар: