Scroll Top

Ауторске колекције у наставку 51. L’Oreal Fashion Week-а

autorske-kolekcije-u-nastavku-51-l-oreal-fashion-week-a
Сличне теме
MITA7113

Модна ревија инспирисана Краљицом Јеленом Савојском.

Окосница сваког Belgrade Fashion Weeka је ауторска мода, на којој модни ствараоци представљају нове колекције

На другом дану 51. BFW-а, публици су се представили Пеђа Нерић и Викторија Џимревска својим новим колекцијама.

Перђа Нерић, колекцијом Dunes приказао је моделе за пролеће-лето 2023, инспирисане мароканским пустињама, динама и пешчаним бојама Магреба.

Меке флуидне форме драпиране свиле, супротстављене су волуминозним формама тафта и броката са понеким оријеталним детаљима. Етаблирани дизајнер, из колекције у колекцију, не престаје да уноси иновације у класичне феминине форме, чинећи жене које носе његове креације елегантим, смелим али увек женственим и лепим.

Нових 15 модела, на којима се истиче изузетна техника драпирања, публику су очарале и доказале да класичне форме никада не излазе из моде.

Викторија Џимревска, дизајнерка пореклом из Скопља, показала је снагу жене у новој колецији Independent.

Пренаглашеност оверсизед форми и контрастима материјала који су и природни и вештачки, допуниле су супротстављеност меких и оштрих линија кроја, сјаних и мат облика који су дочарали дихотомију снаге и нежности смеле жене које су инспирација за ову колекцију.

Нијансе сиве, обавезна црна и бела али интензивна жута, представљају емоцију жене која корача храбро и слободно. Перјани детаљи, пренаглашене фигуре колекцији дају софистициране нијансе који су посебни, другачији и ауторски.

Мекане ташне од вештачке коже контрирају предимензионираним формама, употпуњавајући колекцију и дајући додатну јачину сваком моделу.

Ауторска мода има моћ да се подједнако бави и женственим формама али и да интерпретира снагу жене на авангардне начине.

Управо смо на другој вечери 51. L’Oreal Fashion Week-а могли да видемо лепоту различитости које аутори приказују, али увек посвећени иновацији и креативном стваралаштву које су једна од идеја-водиља ауторске моде.

Поред ауторске моде, један од фокуса BFWа је и на другим ауторима – један од њих је Данијел Раушки, победник  InstaShot конкурса, чија је изложба From Backstage Perspective отворена у Ушће шопинг центру и доступна је током трајања 51. L’Oreal Fashion Week-а.

Његове фотографије откривају тренутке иза сцене Belgrade Fashion Weeka-а, које иначе нису видљиве а крију праву магију модног света.

Фото:Ђорђе Томић

Додај коментар: