Scroll Top

„Азербејџан – земља ватре“ отвара своја врата у Београду

azerbejdzan-zemlja-vatre-otvara-svoja-vrata-u-beogradu
Сличне теме
Stevan Labudovic, Filmske Novosti_foto Poppy Pictures

Документарни диптих „Non-Aligned & Ciné-guerrillas“  редитељке Миле Турајлић у Културном центру Новог...

У Палати уметности Мадлена у Београду, Амбасада Азербејџана 18. априла у 18 часова организује културни догађај, са жељом да се што више упозна и приближи азербејџанска богата култура и традиција

Овај јединствени догађај трајаће од 18.- 20.априла, а биће отворен за јавност 19. и 20.априла од 18 часова уз најаву доласка на адресу: palataumetnostimadlena@zepter.rs.

Ово је идеална прилика да откријете културу која је богата и јединствена и као таква је допринела светској културној баштини.

Програм догађаја обухвата кратки филм “Азербејџан – земља ватре”. Присутни ће имати прилику да виде и представу азербејџанске народне игре коју изводе чланови Државног ансамбла азербејџанске песме и игре Фикрете Амирове.

Гости вечери упознаће се и са древним традицијама ткања ћилима у Азербејџану, а “Мугхам” трио и Јасмина Трумбеташ ће певати азербејџанске народне песме.

Након програма, присутни ће моћи да уживају у коктелу и изложби, која обухвата традиционалне азербејџанске тепихе Азерхалча, изложбу Гурама пачворк госпође Лејле Хасијеве, изложбу Карабах. Националне азербејџанске ношње, дизајнера Гулнаре Халилове, као и изложбу цртежа тушем и апстрактних слика инспирисаних архитектуром Баку-а и лепотама Апшеронског полуострва од уметнице Јевгеније Туркоглу.

Такође ће бити организована дегустација азербејџанског чаја и пахлаве – најпознатијих националних слаткиша. Пахлава је богат десерт направљен од танких слојева пецива са медом и сецканим орасима. Ова традиционална посластица потиче из Азербејџана, али је прихваћена као интернационално омиљена од стране многих култура широм света!

Додај коментар: