Scroll Top

Балет „Со земље“ у биоскопу Балкан

balet-so-zemle-u-bioskopu-balkan
Сличне теме

Балет „Со земље“  биће премијерно изведен 28. марта у биоскопу Балкан, с почетком у 20 часова. Балет кореографа Дејана Коларова представља неокласичну кореографију посвећену трговцу, бродовласнику и добротвору Капетану Миши Анастасијевићу, који је живео у периоду од 1803. до 1885.

Шест играча представља Капетан Мишин пут од рађања жеље за давањем без страха, до потребе да се ова жеља пренесе на лик Наследнице, која представља било кога од нас. Ликови се мешају, рашчлањују и спајају, приказујући више погледа на ову Капетан Мишину жељу.

Издвајају се три дуета – три фазе односа према давању, који се преплићу са личним страховима, и сумњама околине у „човека бушних џепова из којих тече злато“, који „иде, иде и не скупља за собом“, како каже глас у позадини. Глас Александре Бибић Коларов пружа увид у унутрашњи монолог два истакнута лика и у колективни лик народа.

Ликове Капетана Мише и Наследнице играју Теодора Спасић, Никола Бианко, Маја Стојков, Бранко Сарић, Милена Огризовић и Рафаел Дилигенте. Драматург представе је Мина Ћирић, композотор Александар Симић, док је костиме радила Тамара Јарић. Представу је продуцирала Агенција Фабрика, а реализована је уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и Фондације Саша Марчета.

Фото: Промо

Додај коментар: