Scroll Top

Бесплатно Психолошко саветовалиште за младе Дома омладине Београда

besplatno-psiholosko-savetovaliste-za-mlade-doma-omladine-beograda
Сличне теме

Бесплатно Психолошко саветовалиште за младе Дома омладине Београда укључује се у пружање психолошке подршке и помоћи у превазилажењу траума насталих као последица трагичних догађаја у ОШ Владислав Рибникар

Ученици и њихови родитељи који су трауматизовани због трагедије која се догодила, осећају страх, узнемиреност, панику, тугу или потиштеност, као и сви други грађани који имају потребу да разговарају са психологом, могу контактирати Јадранку Радовановић, психолошкињу са дугогодишњим искуством у раду који се односи на помоћ у трауми и кризне интервенције.

Поред редовних термина у којима Психолошко саветовалиште Дома омладине Београда ради сваке седмице: понедељком од 15:30 до 18:30; уторком од 9:30 до 12:30 и четвртком од 14:30 до 17:30, сви који осећају последице трауме могу контактирати Јадранку Радовановић нон-стоп путем скајп адресе jadranka.radovanovic50, позива и смс порука +381 64 39 25 300 или мејла jadranka.psiholog@gmail.com.

Услуге Саветовалишта су у потпуности бесплатне.

Психолошко саветовалиште за младе Дома омладине Београда почело је са радом 12. маја 1969. године. Основни задатак Саветовалишта је превентивни ментално-хигијенски рад са младима, односно саветодавно и психотерапијско деловање у циљу спречавања и отклањања њихових психичких и адаптивних тешкоћа.

Више детаља о раду Саветовалишта је доступно ОВДЕ.

Јадранка Радовановић завршила Филозофски факултет у Београду, група за психологију, смер-клиничка и дечија психологија 1980. године, а едукацију из гешталт терапије похађала од 1991 до 1996. код проф. Младена Костића.

Едуковала се за примену програма психосоцијалне подршке у превенцији поремећаја понашања и болести зависности код деце и адолесцената у групном раду са њима и њиховим родитељима, кроз програме организоване од стране надлезних установа под покровитељством Министарства просвете и спорта; као и у области заштите деце од злостављања и занемаривања у породици у стручним институцијама у Ослу, Норвешка.

Има дугогодишње искуство у раду са развојним проблемима деце основношколског узраста, пубертета и адолесценције, као и у саветодавном, едукативном, дијагностичком и психотерапијском раду са породицама, паровима и појединцима, те у раду са децом и женама жртвама породичног насиља.

Има објављене стручне радове на тему злостављања и занемаривања деце, проблема усамљености код младих,на теме из области школског система и превенције агресивног понашања код младих. Учествовала са рефератима и организовала округле столове на бројним међународним и домаћим скуповима психолога и виктимолога. Била је запослена као стручни сарадник у ОШ Јован Дучић, а радила је и са децом и женама жртвама насиља у Саветовалишту против насиља у породици. Члан је Друштва психолога Србије и Виктимолошког друштва Србије.

У Саветовалишту за младе при Дому омладине Београда ради од септембра 1996. године.

Подсећамо да су због проглашења тродневне жалости у Републици Србији, након трагедије која се догодила у ОШ Владислав Рибникар, сви програми Дома омладине Београда планирани у периоду од 5. до 7. маја 2023. године одложени.

Колектив Дома омладине Београда изражава најдубље саучешће породицама жртава ове несвакидашње трагедије.

Додај коментар: