Scroll Top

Богат културни садржај у КЦ Зрењанина

bogat-kulturni-sadrzhaj-u-kts-zrenanina
Сличне теме

Културни центар Зрењанина у току јула организује низ летњих радионица намењених деци основношколског и средњошколског узраста. Радионице ће се реализовати у периоду од 18. до 22. јула, и пружиће низ занимљивих садржаја и нових знања из области снимања и филмске монтаже, ликовне и позоришне уметности, популарних области савременог живота, медијске културе као и односа са јавношћу. Предвиђено је да се одржи и  радионица роботике и почетног програмирања.

Изложба Татјане Матрицки

КЦ Зрењанин подсећа да је у оквиру програма визуелних уметности до 5. јула отворена је изложба  уметнице Татјане Мартицки која у свом ликовном раду истражује мотиве из природе, исказује их и представља у форми слике, инсталације и уметничке књиге. Концепција ауторкиних радова заснована је на селекцији и прикупљању различитих биљних плодова, као и употреби материјала природног порекла, који даљом уметничком интервенцијом формирају апстраховане структуре пригушеног колорита и наглашених тактилних квалитета, асоцирајући на микро приказе земљиног тла. Поред формалног поигравања текстуралним квалитетима различитих материјала, реализована дела представљају и  ауторкино лично пропитивање сопственог положаја у контексту саживота човека и природе и последица нарушавања те равнотеже. Изложбу чине 14 слика, 1 инсталација и 1 експонат у виду књиге. Татјана Мартицки до сада је имала три самосталне и учествовала је на 28 селектованих групних изложби.

Дечји програм

У  оквиру дечјег онлајн програма Културног центра  у суботу, 25. јуна у 10 часова на Фејсбук страни Културног центра публика ће имати прилику да погледа  видео представљање дечје књижевне манифестације „Песничка штафета» коју је ове године  зрењанинска библиотека организовала по 47 пут.

Отворена трибина – ,,Разговор са уметником“

У оквиру трибинског програма Културног центра Зрењанина у понедељак, 27. јуна у Градској башти биће одржана трибина под називом „Разговор са уметником“. Уредник трибинског програма Ђорђо Прстојевић разговараће са гостом вечери мр Милутином Мићићем, академским сликаром, вајаром, писцем, концептуалним уметником и педагогом. Трибина почиње у 19 часова.

«Банатска бајка – лето у градској башти“

Зрењанинска манифестација «Банатска бајка – лето у градској башти“ биће одржана по шести пут у периоду  од 11. јуна до 28. августа. До сада је у претходним годинама организовано преко тристотине разноврсних  програма са великим бројем учесника из Зрењанина. Упоредо са тим, организована су  гостовања и представљања уметничких програма, културних и забавних  садржаја и из других градова и средина. И за ову годину припремљен је свакодневни вечерњи програм намењен свим генерацијама који је бесплатан за посетиоце. Детаљан програм ће бити објављен на страници „Банатска бајка – лето у градској башти“

Фото: КЦ Зрењанин

Додај коментар: