Scroll Top

Манифестација ,,Брусник, село са душом“

manifestatsija-brusnik-selo-sa-dushom
Сличне теме

У суботу 18. јуна је у  Бруснику први пут одржана манифестација под називом „Брусник, село са душом”, с циљем неговања традиционалног народног стваралаштва на подручју града Зајечара.

Мештани Брусника и њихови гости уживали су у богатом културно-уметничком програму у коме су учествовала 4 КУД-а: „Пензионер” из Зајечара, „Ромулијана“ из Гамзиграда, „Градец” из Градскова и  „Дубочане” из Дубочана.

Смотру је отворила градска већница за културу Елена Матковић. Током дана одржано је такмичење у припреми ловачког гулаша. Победник је Зорица Симоновић из Зајечара, другопласирани је Станимир Ђукић из Брусника док су треће место освојили Катарина Монохоља и Далибор Јовановић, такође из села домаћина.

Организатор нове манифестације је Установа Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у сарадњи са Туристичком организацијом града Зајечара, а покровитељ је град Зајечар.                                                                                    

Ово је седма смотра народног стваралаштва која је од почетка године одржана на подручју града Зајечара, а после Кленовца друга по реду манифестација која се организује први пут. До краја године биће организоване још 22 манифестације, од којих седам нових.         

Фото: Позориште Зоран Радмиловић                                                    

Додај коментар: