Scroll Top

Борбина акција „Будимо и ми некоме Деда Мраз“

borbina-aktsija-budimo-i-mi-nekome-de
Сличне теме
Dodela Svetosavske nagrade

Волео бих да у будућности допринесем развоју науке и човечанству, али и...

Пакетићи стижу у Прихватилиште града Београда

Екипа редакције часописа „Борба“ организовала је 15.децембра у истоименој згради у холу Иве Андрића хуманитарну акцију под називом „Будимо и ми некоме Деда Мраз“, у циљу прикупљања средстава за новогодишње пакетиће за децу Прихватилишта града Београда. Велики број пријатеља куће „Борба“, али и грађана, одазвало се акцији и донирали су поклоне за децу од 7 до 18 година, од слаткиша, играчака, школског прибора до козметике и одеће, али и новчана средства.

Према речима организатора акција је наишла на веома позитиван одјек и подршку, и овим поводом јавио се велики број људи који су пожелели да најугроженијима предстојеће празнике учине лепшим.

– Наш часопис веома често организује добротворне акције. За предстојеће празнике одлучили смо да обрадујемо децу у прихватилишту и изузетно нам је драго што се овој акцији одазвао велики број људи, и што је на крају наш хол Иве Андрића био препун поклона. Ово је само једна у низу добротворних акција које је „Борба“ организовала, у плану су још многе и захвални смо свима који су данас дошли да нас подрже и дају свој допринос хуманости, истакла је Андријана Мијајловић, организатор „Борбине“ акције.

Све хумане људе великог срца, у холу је дочекао Деда Мраз задужен за жеље малишана, а сваки донатор имао је задатак да им напише честитку са најлепшим жељама за нову 2023. годину, која ће уз поклоне обрадовати децу.

– Идеја за организацију овог догађаја дошла је потпуно спонтано, а за успешност акције заслужни су сви пријатељи који су срдачно прихватили позив за учешће у акцији. Бићемо поносни што смо бар на тренутак усрећили децу вредним поклонима, а моменат који ће бити посебно емотиван свакако је онај када малишанима будемо носили пакетиће, закључује Андријана и додаје да у Борби већ увелико размишљају о наредним пројектима који за циљ имају да помогну најугроженијима, а да је једна од њих планирана за 8.март, којом ће помоћи оним женама којима је помоћ најпотребнија.

Додај коментар: