Scroll Top

„Часне сетре у акцији“ у Београдском драмском позоришту

casne-sestre-u-akciji-u-beogradskom-dramskom-pozoristu
Сличне теме

У недељу, 12. новембра у Београдском драмском позоришту на малој сцени од 20 часова биће одиграна представа, музичка комедија „Часне сетре у акцији“ продуцента Јуре Франка, у режији Јаше Јамника

Јуре Франко, продуцент мјузикала „Мамма Миа“ и „Бриљантин“ је са својом продуцентском кућом Проспот из Радовљице припремио је још један велики глобални ХИТ – музичку комедију „Часне сестре у акцији“(Нуне в акцији), која већ пету сезону одушевљава љубитеље комедије и музике широм Словеније и иностранства.

Јуре Франко, који се између осталог годинама успешно бави позоришном продукцијом је бивши словеначки и југословенски алпски скијаш који је 1984. године на Олимпијским играма у Сарајеву освојио сребрну медаљу у велеслалому.

„Одкад сам пре 40 година освојио прву зимску медаљу за Југославију, ових дана – путем културе, више времена проводим у спортским салама него док сам се спортом озбиљно бавио. Наиме, културне установе немају доста великих капацитета за позоришне продукције које радим у Словенији, па смо осуђени на спортске сале. На срећу, са нашим копродуцентима у Београду немамо таквих проблема, па можемо лепо играти „Мамма Миа!“, „Заљубљеног Шекспира“ итд. А овом приликом долазимо на гостовање у БДП са музичком комедијом: „Часне Сестре у Акцији!“, други најдуже играни шоу на Офф Броадњаyу), нашом продукцијом која ће вас и насмејати и одоборовољити, те указати да свако од нас може постати свети, ако има воље.“ – изјавио је Јуре Франко.

„Часне сестре у акцији“, оригинално „Нунсенсе“, је изванредно дело Дена Гогина које је премијерно приказано у децембру 1985. у Чери Лејн театру и друга је најдужа представа ван Бродвеја. У протеклих тридесет година, представа је постала прави међународни феномен, јер је преведена на више од 26 језика и гледа је публика широм света.

„Часне сестре у акцији“ је маштовита прича о пет монахиња које се нађу у финансијским тешкоћама и принуђене су да припреме добротворну приредбу у којој свака од њих жели да буде прва звезда. У низу необичних ситуација монахиње се појављују у сасвим другачијем светлу него што смо навикли. У центру пажње, певајући, играјући и смејући се, свако појединачно и сви заједно сијају на свој јединствен начин.

У словеначкој верзији наступају врхунски словеначки уметници – Гојмир Лешњак, Симона Водопивец, Аленка Годец, Марјан Бунич, Леа Барта Песек/Тања Печенко, Миран Јуван, који одушевљавају посетиоце и најпосећенијег мјузикла у Словенији свих времена: Мама Миа!

Фото: Продуцентска кућа Проспот

Додај коментар: