Scroll Top

Почела донаторска кампања „Буди и ти део наде“

pocela-donatorska-kampanja-budi-i-ti-deo-nade
Сличне теме

Програм „Музика наде“, намењен деци из маргинализованих група, отпочео је донаторску кампању „Буди и ти део наде“ за потребе даљег развоја музичког центра у ОШ „Бранко Пешић“

Позивају се грађани, предузећа и институције да, у складу са својим могућностима, помогну редовно и квалитетно музичко образовање ученика који, негујући свој таленат, остају у систему образовања и, уз помоћ свих нас, добијају шансу за бољу будућност.

Програм има за циљ да кроз музику, најхуманијим и најлепшим начином комуникације, повеже децу из социјално угрожених породица и децу у расејању са њиховим вршњацима из редовног школског и музичког образовања, и врати њима и њиховим породицама веру у љубав, поштовање, редовно школовање, једнакост – веру у живот.

Кампања се реализује уз подршку угледних домаћих уметника, који сарађују са децом из програма „Музика наде“, као што су Нела Михајловић, Драган Мићановић, Бојана Стефановић, Миона Марковић, Марчело, Сузана Лукић и Ђ Леа Давогић.

Бојана Стефановић, глумица, поводом учешћа у донаторској кампањи „Буди и ти део наде“ је изјавила: „С пуно љубави сам се придружила кампањи, сва деца заслужују да им се пружи шанса да свој дар могу да развијају и да цветају заједно са њим. Музика је неодвојиви део нашег живота, неопходно је омогућити једнаке шансе сваком детету да кроз музику оплемењује свој живот.“

До сада је кроз програм прошло више од 2.500 деце у једанаест градова Србије. Резултати заједничког учења, уживања у музици, уз подршку и помоћ породицама ове деце, су оно што нас покреће да не станемо, а заједнички концерти и кампови, у којима су уживали са вршњацима из музичких школа, враћају наду у друштво емпатије и заједништва, љубави и подршке, какво можемо да будемо“, истиче Ђурђа Папазоглу, извршна и уметничка директорка програма.

По угледу и у сарадњи са веома цењеним светским, Ел Система, програмом, у Србији је 2014. године организација Мусиц Арт Пројецт (МАП) покренула програм “Музика наде”. Овај програм је намењен деци, поготово оној из маргинализованих група, са жељом да кроз музику открију бољи свет, уживајући у њој и учећи уз њу.

Више информација о начинима донације прочитајте на:

хттпс://њњњ.мусицартпро.рс/буди-и-ти-део-наде/

 Буди и ти део наде 

Буди и ти део наде! Донирај! Пружи шансу сваком детету! 

Фото: Душко Вукић

Додај коментар: