Scroll Top

Дајте крв и спасите живот!

dajte-krv-i-spasite-zivot
Сличне теме

Две медијске куће и друштвено одговорне компаније „Борба“ и „Ало медија систем“, још једном су организовале заједничку акцију добровољног давања крви која је спроведена у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије. Позиву да дају крв су се радо одазвали новинари, уредници, запослени у маркетингу, рачуноводству, руководству као и сви други добровољци.

Директор „Борбе“, Андрија Јоргић, нагласио је да ово није прва заједничка акција у сарадњи са Ало Медија системом, већ четврта, чиме овакве врсте заједничких хуманитарних акција полако постају и традиција.

–  Циљ ове акције јесте да будемо друштвено одговорни и корисни и да помогнемо онима којима је помоћ најпотребнија. Осећај када дате део себе и помогнете некоме је непроцењив, тако да апелујем на све који су у могућности да оду до Института за трансфузију крви Србије и дају оно што је најдрагоценије, а то је крв- подвукао је Јоргић.

Акцију добровољног давања крви испратили су и лекари Института за трансфузију крви Србије, и том приликом објаснили присутнима како је давање крви корисно и за примаоца и за даваоца. Осим тога,  Институт за трансфузију крви налази се у константном апелу, јер су велике несташице крви и све крвне групе су на самом минимуму, а посебно 0 група. Управо због тога, овакав вид акција је од неизмерног значаја и свака јединица крви у овим тренуцима је од непроцењиве важности.

– Значај оваквих акција је огроман, поготово зато што Завод за трансфузију често апелује на дефицит крви, због чега бих позвала све људе који могу и који су способни да се одазову позиву и дају крв. Ово није први пут да се запослени Борбе одазивају оваквим акцијама. Сваке године организујемо добровољно давање крви као и многе друге акције, а оно што је свакако најважније, јесте да се покаже хуманост, поготово у оваквим временима. Зато дајте крв и спасите живот! – позвала је уредница часописа „Борба“, Елена Стојановић.

Мирјана Кнежевић, ПР Института за трансфузију крви Србије захвалила се „Борби“ и „Ало медија систему“ што су самоиницијативно организовали ову акцију, јер је крв потребна сваког дана, сваког сата у години и да је за акције попут ових увек право време.

Свакога дана сви грађани који то желе, а при том су здрави, пунолетни и осећају се добро крв могу дати у Институту за трансфузију крви Србије, Светог Саве 39, сваког радног дана од 07-19 часова и суботом од 08-15часова.

Додај коментар: